Obavijesti

Sport

Komentari 157

Kovačić debitirao: Kiks Reala kod Sportinga na startu Lige

Kovačić debitirao: Kiks Reala kod Sportinga na startu Lige
2

Cristiano Ronaldo, Luka Modrić, ali i Mateo Kovačić koji je upisao prve minute u dresu "kraljevskog kluba" nisu uspjeli pobijediti novaka u Primeri Sporting u Gijónu

VIDEO

Real Madrid nije uspio pobijediti na startu 85. sezone španjolskog nogometnog prvenstva. Novak u ligi, Sporting iz Gijóna, remizirao je bez golova s "kraljevskim klubom" na rasprodanom El Molinónu pred 30.000 gledatelja.

Za Madriđane su zaigrala oba hrvatska reprezentativca. Luka Modrić odradio je svih 90 minuta, a prve je minute u novom klubu upisao i Mateo Kovačić, koji je zamijenio Isca u 71. minuti. Na drugoj strani, Alen Halilović nije bio u konkurenciji za nastup jer je tek dan prije utakmice odradio prvi trening s momčadi.

Gareth Bale mogao je dovesti goste u vodstvo već u 12. minuti nakon sjajne Modrićeve dubinske lopte, no nije uspio pogoditi okvir iz vrlo teškog kuta. Tukli su i Jesé te Isco, no nisu pogodili okvir. A onda je realovce, devet minuta prije predaha, mogla stići kazna. Lora je pronašao Sanabriju u šesnaestercu koji glavom pogađa prečku.

Cristiano Ronaldo tražio je penal minutu poslije zbog povlačenja Álvareza, no glavni sudac Javier Estrada Fernández nije ga poslušao. Portugalac je imao najbolju šansu utakmice u 67. minuti kad ga je James pronašao na šest-sedam metara od gola. Cristiano se nije snašao i promašio je loptu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Eloy Alonso/Reuters/PIXSELL

Uvođenjem Kovačića umjesto Isca Rafa Benítez promijenio je sustav u 4-3-3. Mateo je u 20-ak minuta u debitantskom nastupu imao nekoliko dobrih poteza i dodavanja, a Modrić je u tom segmentu bio najbolji na terenu - čak 94,2 posto uspješnosti.

"Kraljevima" to ipak ništa nije značilo jer već nakon prvog kola zaostaju dva boda za Barcelonom koja je u ranijem terminu pobijedila Athletic Bilbao u Baskiji. U sljedećem kolu Real dočekuje Betis (subota, 22:30), a Sporting ide u goste Real Sociedadu, kada bi Halilović mogao debitirati.

Primera, 1. kolo:

  • Sporting Gijón - Real Madrid 0-0
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 157
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu