Obavijesti

Sport

Komentari 0

Kvarner sanja i titulu: Rijeka optimizma sada sve brže raste

Kvarner sanja i titulu: Rijeka optimizma sada sve brže raste
1

Matjaž Kek je dvaput pobijedio Zorana Zekića dok je on bio trener Šerifa. Osijek je u Gradskom vrtu prvi na putu prema jesenskom naslovu nogometaša Rijeke

VIDEO

Plus četiri ispred Dinama, Zdravko Mamić u zatvoru, navijači Rijeke vjeruju kako je ovo situacija koja mora ostaviti traga na hrvatskom prvaku. Optimizam je na Kvarneru sve veći, sve se glasnije razmišlja o povijesnom naslovu prvaka.

Naravno, najprije treba uzeti jesensku titulu, a prva prepreka u tome je Osijek danas od 15 sati.

Jedan poraz u pet godina

- Zadovoljan sam jer je puno igrača dobilo veliku minutažu u svojim reprezentacijama. Osim umora, koji je normalan, svi su se više-manje vratili zdravi. Pred nama je zadnji ciklus utakmica u prvenstvu i Kupu, koji će odrediti razmišljanja za prijelazni rok i drugi dio prvenstva - kaže prije utakmice u Osijeku trener Matjaž Kek.

Riječani su u posljednjih pet sezona samo jednom izgubili od Osječana u prvenstvu, a momčad iz Slavonije ponovno je u teškoj financijskoj situaciji.

Neizvjesna je budućnost Osijeka, lider je u Gradskom vrtu veliki favorit, no Matjaž Kek poziva na oprez.

- Osijek će od nas tražiti koncentraciju i odlučnost. Idemo u goste momčadi koja se dignula i pobjedom protiv Hajduka dobila samopouzdanje. Uvijek je bilo nezgodno igrati u Gradskom vrtu - još je jednom “opomenuo” svoje igrače Slovenac.

I sam je svjestan velike prilike koju Rijeka ima. Iako to trener poput njega neće reći i otkriti, naravno da i on razmišlja o naslovu prvaka. Uostalom, Riječani su bez poraza u prvenstvu, u naletu su i, da nije bilo Aberdeena, mogli su uživati u zasad gotovo savršenoj sezoni.

Jako dobar raspored

Do kraja prvog dijela sezone ostalo je još pet kola. Riječani, za razliku od Dinama, nemaju teške europske ispite, poput Arsenala i Bayerna, a imaju i malo lakši raspored. Dinamo će do kraja polusezone igrati doma protiv Lokomotive i Intera, gostovat će kod Osijeka, kojeg na početku sezone u Gradskom vrtu nije uspio pobijediti, a čeka ga i veliki derbi u Maksimiru 5. prosinca protiv Hajduka. Rijeku nakon današnje utakmice u Osijeku čekaju Istra 1961, Inter, Slaven Belupo i Zagreb. Lako je moguće da Riječani do kraja polusezone uzmu 13 ili čak 15 bodova.

Nekako s proljeća

Pogled u veljaču i nastavak prvenstva donosi nešto drukčiju sliku, puno teži raspored za Riječane. Nakon domaće utakmice protiv Lokomotive slijede im tri derbija. Dinamo u Maksimiru, Hajduk na Rujevici i Split na Parku mladeži. Početak proljeća mogao bi biti ključan za rasplet prvenstva. Dinamo nije tako siguran u naslov. Shvatili su to i u Maksimiru. Na Rijeku gledaju kao na veliku opasnost, pogled na trenutačno stanje na ljestvici sve govori.

Kekova Rijeka bez poraza više od četiri mjeseca

Rijeka je na početku sezone izgubila doma od Aberdeena u Europskoj ligi, a nakon toga je počela velika serija. Riječani su bez poraza u posljednjih 18 utakmica u svim natjecanjima. Jedini su bez poraza u HNL-u ove sezone.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!
TRENERSKE PROMJENE U HNL-U

Željko Sopić odlazi, a Mišković je već našao novog trenera?!

Paolo Tramezzani dobio je bolju ponudu i vrlo vjerojatno napušta Istru 1961. Damir Mišković, pak, u Rijeci želi vidjeti trenutačno najdugovječnijeg trenera u HNL-u, čovjeka koji je zanimljiv i HNS-u

Dinamo smijenio Vlatku Peras
PRELOMILI SU

Dinamo smijenio Vlatku Peras

Dugo se to spominjalo, ali iz tjedna u tjedan se Vlatka Peras pojavljivala na tribinama, kao i na radnom mjestu u Dinamu. No, na kraju je maknuta s dužnosti
Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?
DOMAĆA KONKURENCIJA

Koji su klubovi iz HNL-a čestitali Dinamu na dvostrukoj kruni?

Predsjednik HNS-a i neki klubovi iz HNL-a čestitali su Dinamu na osvajanju trofeja, dok drugi još uvijek šute. Do kraja prvenstva igra se još jedno kolo