Obavijesti

Sport

Komentari 103

Leicester okrenuo Tottenham, Chelsea i City šokantno ispali

Leicester okrenuo Tottenham, Chelsea i City šokantno ispali
8

Andrej Kramarić igrao je u prvih 11 Leicestera koji je u dramatičnom finišu izbacio Tottenham iz FA kupa na dan kada su se od natjecanja oprostili i Chelsea i M. City

VIDEO

Andrej Kramarić po prvi je put zaigrao od prve minute za Leicester City i pružio vrlo dobru predstavu na gostovanju kod Tottenhama u 1/16 finala FA kupa. "Lisice" su većinu utakmice bile u zaostatku, no onda su u završnici golovima Ulloe i Schluppa izborile prolaz u osminu finala najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

Nakon samo 11 minuta Kramarić je mogao zabiti prvijenac u Leicesteru. Schlupp mu je ubacio s boka, a Andrej vrlo dobro pucao, no domaći golman Vorm paradom je spasio čisti gol. Osam minuta kasnije Tottenham je došao u vodstvo kada je Moore srušio Soldada u šesnaestercu, a Townsend zabio iz penala.

Umjesto penala, Andreju dosudili simuliranje

Leicester se nakon gola uglavnom branio, no u završnici prvog dijela opet je priprijetio preko Kramarića koji je skrojio dvije opasne akcije, a u 41. minuti dobio je i žuti karton nakon vrlo sumnjive situacije u kojoj je hrvatski napadač pao u šesnaestercu. Krama je došao oči u oči s golmanom Vormom koji ga ruši, ali sudac Robert Madley nije pokazao na penal, nego je Andreja nagradio žutim za simuliranje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ganac Schlupp okrenuo utakmicu

Početkom nastavka Kramarić je imao još jednu solidnu priliku iz slobodnjaka s ruba šesnaesterca, no pogodio je živi zid. Trener Nigel Pearson izveo ga je iz igre u 73. minuti, a deset minuta poslije Leicester je uspio izjednačiti kada je Leonardo Ulloa zabio poslije kornera.

Za izjednačujući gol "lisica" Ulloi je asistirao Jeff Schlupp koji je u sudačkoj nadoknadi postao i heroj Leicestera golom za potpuni preokret. Danny Simpson napravio je pola posla prolaskom po desnoj strani nakon čijeg ubačaja Ganac spretno pogađa za pobjedu Leicestera.

Bradfordov fantastični preokret

Priča dana svakako je uspjeh trećeligaša Bradford Cityja koji je izbacio lidera Premiershipa Chelsea, i to fantastičnim preokretom od 0-2 do 4-2. Gary Cahill i Ramires dali su Mourinhovoj momčadi lijepo vodstvo u 38. minuti, no onda je Bradford gromovito uzvratio i već do poluvremena smanjio golom Steada.

Chelsea se mučio u nastavku usprkos vodstvu, a u zadnjih 15 minuta "bluesi" su se potpuno raspali. Prvo je Filipe Morais vratio neizvjesnost u završnicu golom za 2-2 u 75. minuti, a sedam minuta posliije Halliday zabija za preokret i baca gostujuće navijače u trans.

Stradao je i City, Liverpool izborio revanš

Kada je Mark Yeates u nadoknadi zabio četvrti čavao u Chelseajev lijes i ispraćaj iz FA kupa, postalo je jasno da je Mourinhova momčad doživjela potpuni debakl. Portugalski trener nakon utakmice otišao je u gostujuću svlačionicu i svakom igraču ponaosob čestitao za sjajnu izvedbu. Za utjehu mu tek može poslužiti činjenica što je ista sudbina bila i Manchester Cityja.

"Građani" su, naime, kod kuće izgubili od Middlesbrougha 2-0, i to golovima u drugom poluvremenu. Patrick Bamford u 53. minuti sretno je zabio vodeći gol za člana Championshipa. Odnosi snaga na terenu nisu mogli otkriti tko je prvoligaš, a tko drugoligaš, pa je tako španjolac Kike u nadoknadi zasluženo zabio drugi gol za Boro i veliko slavlje.

Liverpool je s drugoligašem Boltonom na Anfieldu odigrao meč bez golova, a hrvatski reprezentativac Dejan Lovren cijelu je utakmicu proveo na klupi za pričuve.

FA kup, 1/16 finala:

  • Blackburn Rovers - Swansea City 3-1
  • Cardiff City - Reading 1-2
  • Preston North End - Sheffield United 1-1
  • Manchester City - Middlesbrough 0-2
  • Birmingham City - West Bromwich Albion 1-2
  • Derby County - Chesterfield 2-0
  • Sunderland - Fulham 0-0
  • Chelsea - Bradford City 2-4
  • Tottenham - Leicester City 1-2
  • Southampton - Crystal Palace 2-3
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 103
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića