Obavijesti

Sport

Komentari 142

Leteći bek: Šimu Vrsaljka žele velikani Barcelona i Arsenal

Leteći bek: Šimu Vrsaljka žele velikani Barcelona i Arsenal
6

Mladi Zadranin (23) prešao je iz Dinama u Genovu pa u Sassuolo. Dobrim igrama u Seriji A usmjerio je pažnju na sebe, a sljedeći transfer bi mu mogao biti i najveći

VIDEO

Šime Vrsaljko još je jedan dokaz Dinamove omladinske škole, jedne od najboljih u Europi. Nakon Prosinečkog, Bobana, Modrića, Eduarda, Mandžukića i Kovačića, Šime Vrsaljko je sljedeći mladi igrač koji čeka skok na veliku pozornicu. A taj skok mogli bi mu omogućiti Barcelona, Juventus ili Arsenal.

Piše to ugledni FouFourTwo u predstavljanju nove hrvatske zvijezde.

Vrsaljko je u Dinamo došao kao 15-godišnjak i vrlo brzo je napredovao. Mladi Zadranin proveo je godinu dana u Lokomotivi kako bi stekao potrebno iskustvo igranja u prvoj ligi. Vrsaljko je karijeru počeo kao veznjak , ali je u Lokomotivi prenamijenjen u bočnog igrača.

Tino Jurić/Pixsell

Nakon što je osvojio četiri uzastopna prvenstva s Dinamom, odbio je Arsenal, Tottenham i Marseille da bi otišao u talijanskog prvoligaša Genou.

- Genoa je momčad koja daje prostora mladim igračima i pruža priliku onima koji žele napredovati. Želim igrati, želim napredovati. Da sam otišao u veći klub vjerojatno ne bih imao tu priliku - rekao je tada Vrsaljko, stojeći s obje noge čvrsto na zemlji.

Za Genou je odigrao 22 utakmice prije nego što je otišao u Sassuolo Eusebija Di Francesca i doživio procvat svoje karijere.

U Sassoulo, koji je pretežito sastavljen od talijanskih igrača, Vrsaljko je najviše došao do izražaja. Odgovara mu napadački stil igre s dosta kombinatorike, a momentalno su se za njega zainteresirali Milan, Juventus i Napoli od talijanskih klubova i Arsenal te Barcelona od stranih. Barcelonin sportski direktor Ariedo Braida došao je pogledati Vrsaljka uživo, a vjeruje se kako je upravo Šime nasljednik velikog Danija Alvesa .

Juventus je također zagrizao za hrvatskog beka, pošto su na poziciji desnog beka zakinuti. Imaju samo jednog - Stephana Lichtsteinera, koji se tek vratio nakon operacije srca. "Stara dama" i Sassuolo imaju dobar poslovan odnos, ali sigurno je da ako stigne nemoralna ponuda iz inozemstva, Vrsaljko će otići iz Italije.

REUTERS/PIXSELL

Prednosti

Vrsaljko je moderan bočni nogometaš, snažan, vrlo brz i izdržljiv. Odličan je obrambeni igrač, koji prati taktičke naredbe trenera i odlično markira protivničke igrače. To je i dokazao u susretu protiv Lazija gdje je Felipe Anderson bio nevidljiv pored njega. Izvrstan je i u napadu. Probija se vrlo visoko, stvara prostor, a napreduje i što se tiče ubačaja, piše FouFourTwo.

Mane

Vrsaljko prosječno napravi 2,3 faula po utakmici. Ove sezone već zaradio dva žuta i crveni karton u samo deset utakmica. Ima postotak od samo 51 posto uspješnih uklizavanja.

- Nema toliko dobrih bočnih igrača kao što je Vrsaljko. Ima veliku kvalitetu i ono što treba je kontinuirano igranje utakmica. Što se mene tiče, Vrsaljko bi morao ostati s nama još jednu godinu zato što je na rubu da postane nevjerojatan igrač. Uvjeren sam da će sljedeće godine biti još bolji nego što je sad - rekao je trener Sassuola Eusebio Di Francesco.

- Željeli su ga veliki klubovi prošle godine - rekao je sportski direktor Sassuola Giovanni Carnevali i dodao:

- Milan ga je htio, no Vrsaljko je izabrao nas jer smo vjerovali u njega. Nismo ni imali neku konkretnu ponudu za njega jer ga jednostavno nismo htjeli prodati.

Za očekivati je da će se to promijeniti naredne godine na ljeto. Jer, upitno je koliko će Sassuolo moći odolijevati bogatim ponudama iz Europe.

VIDEO
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...