Obavijesti

Sport

Komentari 0

Ademiju pozitivan i B uzorak: Prijeti mu kazna do 4 godine!

Ademiju pozitivan i B uzorak: Prijeti mu kazna do 4 godine!
9

Arijan Ademi otvorio je B nalaz dopinškog testa. I on je pozitivan, a igraču prijeti suspenzija do četiri godine. Uefa će odlučivati o kazni 27. listopada na sjednici

VIDEO

Arijan Ademi (24) proživljava najteže trenutke u karijeri. Dinamov veznjak pao je na dopinškom testu nakon Arsenala u prvom kolu, a B nalaz koji je Ademi otvorio u Švicarskoj potvrdio je prvotni nalaz. Uefa je nakon pozitivnog B nalaza prebacila slučaj na Disciplinsku komisiju koja će za tjedan dana odlučiti o kazni za igrača.

"Ne smijemo ništa komentirati dok traje disciplinski postupak protiv našeg nogometaša. Ademijev B uzorak je također pozitivan, a Uefa će o kazni odlučiti nakon sastanka Disciplinske komisije 27. listopada", objavio je Dinamo.

B uzorak u 99 posto slučajeva potvrđuje A nalaz

Malo je nade bilo da će B uzorak Ademijevog nalaza pokazati suprotno od prvotnog nalaza jer se tako nešto dogodi tek u jedan posto slučajeva. 

Ademi je na dan utakmice protiv Olympiakosa otputovao u Lausanne zajedno s Dinamovim liječnikom Hrvojem Šojatom. Uefa je otvorila disciplinski postupak protiv Dinamovog veznjaka nakon utakmice s Arsenalom na Maksimiru.

- Jako mu je teško. Tužan je i razočaran, ali on kaže i ja mu vjerujem, da ništa svjesno nije uzeo - rekao je Zoran Mamić.

- Naši igrači godinama redovito prolaze dopinška testiranja i ovako nešto nikad se nije dogodilo. Ademi je u zadnjih godinu dana testiran šest puta i svaki put je sve bilo u redu - šokirani su bili u Dinamu nakon Ademijevog pada na dopingu.

Tajanstvena injekcija kriva za pad na testu?

Ademi je tijekom ljeta imao problema s gležnjem. Uoči Arsenala navodno je dobio injekciju protiv bolova. Nije znao što su mu dali, tako tvrde njegovi najbliži prijatelji, a rodbina u Šibeniku je u šoku.

Rekao mi je da ništa svjesno nije uzeo i ja mu vjerujem, Dinamov trener Zoran Mamić

Problemi za Ademija počeli su na utakmici protiv Hajduka u srpnju. Dinamov veznjak tu je ozlijedio gležanj i primao je supstancije protiv bolova. Uoči Arsenala bolovi su se vratili pa je dobio injekciju u leđa. 

Dinamu ostaju bodovi, ali...

Prema Uefinim pravilima, klub može biti kažnjen ako više od jednog igrača tog kluba padne na dopinškom testu. Dinamu će ostati bodovi protiv Arsenala kako god završio ishod s Ademijem. No ako tijekom ove sezone u Ligi prvaka više od dvojice igrača koji igraju u Dinamu padnu na doping testu, klubu prijeti diskvalifikacija.

"Ako više od dva igrača iz iste momčadi prekrše antidopinška pravila tijekom trajanja jednog natjecanja, Uefa će, osim individualnih sankcija prema igraču, sankcionirati i klub prema pravilniku. Sankcije mogu biti izbacivanje kluba iz natjecanja koje je u tijeku i zabrana sudjelovanja u natjecanjima u narednim godinama", stoji na Uefi.

Priopćenje Dinama:

Ponovljeni test B uzorka urina koji je uzet Arijanu Ademiju nakon utakmice 1. kola Lige prvaka protiv Arsenala također je bio pozitivan. Disciplinska komisija Uefe će odlučivati o slučaju na svom sastanku 27. listopada nakon čega ćemo znati više detalja. Prema pravilima Uefe GNK Dinamo i sami igrač ne smiju ništa komentirati dok disciplinski postupak ne bude završen. Podsjetimo, Uefa je otvorila postupak protiv Arijana Ademija nakon što su rezultati doping kontrole nakon utakmice protiv Arsenala pokazale kako je njegov nalaz bio pozitivan na nedozvoljena sredstva.

Kada ćemo imati više informacija obavijestit ćemo navijače i javnost.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana