Obavijesti

Sport

Komentari 1066

'Kockasti' pokradeni na startu: Neymar i sudac srušili Hrvate!

'Kockasti' pokradeni na startu: Neymar i sudac srušili Hrvate!
52

Hrvatska je izgubila od Brazila na otvaranju SP-a 3-1. Poveli smo i šokirali Brazilce. Neymar zabija za 1-1, a onda nevjerojatan penal nad Fredom i preokret domaćina

VIDEO

Hrvatska je izgubila na otvaranju jubilarnog 20. Svjetskog nogometnog prvenstva od Brazila na Corinthians Areni 3-1. "Kockasti" su vodili, Neymar je sjajno zabio, a onda iskoristio poklon japanskog suca te iz penala preokrenuo rezultat. Oscar je zabio za konačnih 3-1 u sudačkoj nadoknadi.

Hrvatska je ostala bez bodova na startu Svjetskog prvenstva. Brazil je pobijedio 3-1, ali Hrvatska se junački predstavila svijetu u otvaranju Mundijala. "Kockasti" su sjajno krenuli, poveli nakon Olićeve akcije po lijevoj strani. Marcelo je u 11. minuti zabio u pogrešnu mrežu. Utihnula je Corinthians Arena. Hrvatska je vodila protiv domaćina.

No to je trajalo samo 18 minuta. Neymar je iskoristio zbunjenost hrvatske obrane i sjajno zabio lijevom nogom. Brazil je bio nešto bolji u prvom dijelu, ali Hrvatska je izgledala sjajno, Posebno onaj dio transformacije iz obrane u napad. U drugom dijelu Brazil nije mogao ništa.  

Mala Hrvatska prkosila je velikom Brazilu pred 60.000 navijača u Sao Paulu. A onda je domaćine u igru vratio sudac Yuichi Nishimura. Nevjerojatno je kako je Japanac uništio sve za što su se hrvatski igrači do te 69. minute borili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Brazilski napadač Fred primio je loptu u šesnaestercu, iza njega bio je Dejan Lovren. Fred je pao, a Japanac pokazao na bijelu točku. Krađa pred očima cijelog svijeta. Neymar je zabio drugi gol za preokret. 

- Ovo je sramota! Otimačina! Bolje da odmah odemo kući. Ako je ovo penal, idemo igrati košarku - bijesan je bio Niko Kovač nakon utakmice.

Hrvatska se pokušala vratiti, Modrić i Perišić su bili blizu gola, lopta je jedanput i ušla u gol, ali Japanac je prije prekinuo akciju dosudivši prekršaj Olića nad brazilskim golmanom. Na kraju ostaje žal i tuga nakon junačkog nastupa Hrvatske. 

Protiv nekih stvari jednostavno nije išlo...

- Glave gore. Dečki će pojesti nešto i bit će sve u redu. Dići ćemo ih. Ponosan sam na njih. Tako se brane hrvatske boje - dodao je Niko Kovač.

Lineker: Tko je bio najbolji? Neymar ili sudac? Teško je reći

Legendarni Gary Lineker na svom profilu na Twitteru pratio je otvaranje SP-a između Brazila i Hrvatske. Nakon utakmice napisao je:

- Tko je bio igrač utakmice? Neymar ili sudac? Teško je reći...

S njim se složio i Alan Shearer. 

- Lovren je stavio ruku na Freda. Ali ako je to penal, imat ćemo ih 10 po utakmici. To nikako ne može biti penal - rekao je Shearer.

SP, skupina A, 1. kolo:

  • Brazil - Hrvatska 3-1 (Neymar 29, 71 (p), Oscar 90 / Marcelo 11 (ag))
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1066
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener