Obavijesti

Sport

Komentari 200

Mamić: I dalje tvrdim da je ovo najbolji Dinamo u 10 godina...

Mamić:  I dalje tvrdim da je ovo najbolji Dinamo u 10 godina...
11

U klubu sam 10 godina, bio sam igrač, sportski direktor, sad sam trener. Mislim da nije bilo jače momčadi od ove. Ali to je moje mišljenje, kaže Mamić nakon 'petarde'

VIDEO

Dinamo je ponovno doživio debakl u Europi, a nakon pet Red Bullovih komada na Maksimiru, trener 'modre' momčadi Zoran Mamić nakon utakmice kaže:

- I dalje stojim iza onoga što sam rekao. Ovo je najbolji Dinamo u zadnjih 10 godina. U klubu sam 10 godina, bio sam igrač, sportski direktor, sad sam trener. Mislim da nije bilo jače momčadi od ove. Ali to je moje mišljenje - rekao je Dinamov trener.

- Ne mislim da sam se zaletio u toj izjavi. Recimo, 2005. godine sam bio dio momčadi koja je bila sjajna, zabijala je puno golova i dominirala. Arsenal? Da, tamo je bilo 2-1 pa smo doma izgubili 3-0. Osim momčadi '67., često se spominju generacije koje, budimo realni, nisu ništa napravile u Europi - dodaje Zoran.

Mamićev "najbolji Dinamo u zadnjih 10 godina" u dvije utakmice protiv Red Bull Salzburga primio je devet golova. U obje je utakmice izgledao smiješno. Što tek reći za Dinamovu statistiku u Europi? Dinamo je u zadnjih 12 utakmica po skupinama Europske lige jedanput pobijedio, jedanput remizirao i 10 puta izgubio. 

Ako se Dinamovoj mizernoj statistici pridodaju utakmice u skupinama Lige prvaka, sve to izgleda još tužnije - jedna pobjeda, dva remija i 21 poraz...

- Ne znam što se događa. Igrači se boje. Zabrinjava me to što ne znam zašto se boje i griješe u osnovnim elementima igre. Moj stožer i ja to ne shvaćamo. Nadam se da neće biti još gore protiv Astre i Celtica - rekao je Zoran Mamić, koji je i dalje trener.

Da je bilo tko drugi na njegovom mjestu, odavno bi bio bivši...

- Bojim li se otkaza? To je moguće. To je život trenera, ne treba bježati od toga. Tužan sam i razočaran, to je normalno. Ali više me boli onaj poraz u Austriji jer tamo smo bili u puno boljem stanju i mogli smo nešto napraviti - rekao je Mamić.

Otkako je posljednji put prezimio u Europi, Dinamo je ispadao od momčadi iz čak 20 država! Prije visibaba izbacivali su ga i Izraelci, Norvežani, te tri puta Austrijanci! Goal vas vodi na turneju tko je sve plavima zatvarao vrata proljeća...

Nije tu kraj lošim vijestima. Dinamo je protiv Red Bull Salzburga pretrpio drugi najteži europski poraz, ukupno 15. u Europskoj ligi čime se izjednačio s bečkim Rapidom na prvom mjestu najgorih klubova u povijesti Europske lige. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 200
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica