Obavijesti

Sport

Komentari 84

Mamić: Idemo po prvo mjesto i samopouzdanje pred Albaniju

Mamić: Idemo po prvo mjesto i samopouzdanje pred Albaniju
1

Split je prvi, a to sve govori zar ne? Igraju u odličnoj formi, imaju odličnog trenera i neće nam biti lako, najavio je Zoran Mamić utakmicu sa Splitom u subotu (21:00)

VIDEO

U subotu nas čeka utakmica prve i druge momčadi na ljestvici i to dovoljno govori. Split je odličan, na Maksimir dolaze kao lider prvenstva i sigurno nas čeka teška, zahtjevna i zanimljiva  utakmica. Znam da se više priča o susretu protiv Skenderbeua, ali idemo redom. Želimo dobiti Split, vratiti se na prvo mjesto i tako na najbolji mogući način napraviti uvod za utakmicu u Albaniji, rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Dinamo protiv Splita igra u subotu u 21 sat na Maksimiru, no neuobičajeno je da Splićani dolaze kao vodeća momčad Prve HNL. Nije Dinamo na to naviknut prijašnjih godina.

- To sve govori, zar ne? Igraju u odličnoj formi, imaju tri pobjede doma i dva remija u gostima, primili su dva gola u pet utakmica... Mogu tako nabrajati još stvari, ali zaključak je da su jako kvalitetni i morat ćemo biti na visokoj razini ako želimo do dobrog rezultata.

Trener biranim riječima govori i o strategu Splita kolegi Zoranu Vuliću.

- Radi se o treneru koji je godinama u hrvatskom nogometu i uvijek ima dobre rezultate. Bio je trener brojnih klubova i Dinamo je uvijek teško dobivao te utakmice. Posebno će nam sada biti teško kada Split ima ovako dobru momčad i igraju u velikoj formi.

Za derbi protiv Splita i dalje zbog ozljeda ne konkuriraju Schildenfeld, Pavičić i Radonjić dok su ostali igrači zdravi.

- Ne mogu reći sastav, ali bit će promjena. Sigurno nas čeka teška utakmica i prava priprema za novi težak susret koji nas par dana kasnije čeka u Albaniji.

Trener nije htio previše pričati o utakmici u Albaniji, no imao je potrebu naglasiti kako vjeruje da je Skenderbeu dobra momčad.

- Ne želim previše razmišljati niti pričati o Skenderbeu jer Split i utakmica protiv njih zaslužuju našu potpuno koncentraciju, ali ipak moram reći da mi se ne sviđa i nije normalno kako se od ždrijeba priča i piše o njima i općenito albanskom nogometu. Reprezentacija im odlično stoji u kvalifikacijama i cijeli albanski nogomet brzo napreduje. Radi se o izuzetno kvalitetnoj momčadi, prvaku svoje države koji već godinama ima na okupu istu momčad uz nadogradnje svake godine. Prije par godina su dobili Černomorec koji je dobio nas, prošle godine su izbacili Neftči, a ove su s dvije lagane pobjede izbacili moldavski Milsami koji je "skinuo" Šerif. Jako su dobra momčad. U srijedu su igrali utakmicu superkupa i izgubili na penale nakon što je susret praktički igrala druga momčad – rekao je trener pa zaključio: 

- Nikako nisu momčad za podcijeniti jer su odlična ekipa u što se uživo na superkupu uvjerio i naš pomoćni trener Cvitanović kojeg su impresionirali. Naravno, već smo pogledali brojne njihove utakmice i pripremamo se za taj susret od sekunde kada smo ih izvukli, ali ipak je još dojmljivije kada ih se gleda uživo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 84

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović
Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima