Obavijesti

Sport

Komentari 96

Mamić: Povraća mi se od priča da je ovo moja reprezentacija

Nema igrača ni trenera u Hrvatskoj uz koje se ne veže moje ime. A za neke od njih nikad u životu nisam ni čuo, kaže izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić

VIDEO

Ni eventualni poraz od Srbije ne može uzdrmati Štimčevu poziciju. Zadovoljni smo njegovim radom, a ako treba, u Brazil ćemo kroz dodatne kvalifikacije. U to sam uvjeren, kaže Zdravko Mamić.

Za Škotsku ima relativno jednostavno objašnjenje.

- Taj dan nam ništa nije polazilo za rukom, to je jedan od onih dana kad je sve protiv tebe. Nitko nije ni pomišljao na to da bismo mogli izgubiti, no bez obzira na to, uvjeren sam da će Hrvatska biti na SP-u u Brazilu. Ne valja se sada propitkivati o taktici i pogreškama, taj nas dan jednostavno nije išlo.

Kritika ima na njegov račun, mnogi ovu momčad vide kao “Mamićevu reprezentaciju”.

- Ne smeta mi to. Od toga mi se povraća. U svim mogućim tezama, a 99 posto su izmišljotine, barata se mojim imenom. Ne postoji u Hrvatskoj niti jedan klub, trener ili igrač uz kojeg se ne veže moje ime. A ja ni luk jeo ni luk mirisao. Za neke od tih nisam nikad u životu ni čuo - rekao je Zdravko Mamić i dodao:

- Evo, pogledajte Sammira. On je apsolutno žrtva, ali u tome ima i dosta njegove krivice. Da je živio i ponašao se kao Eduardo ili Luka Modrić, ovih problema ne bi bilo. No i bez obzira na to, ovakav njegov tretman nije normalan. Igrači, treneri, sadašnji i bivši izbornici, svi ga ocjenjuju kao igrača koji zaslužuje dres reprezentacije. No problem je agresivna manjina koja želi napakostiti reprezentaciji, Dinamu i Zdravku Mamiću, a to rade preko Sammirovih leđa.

Debitirao je i Halilović, nova zvijezda Dinama...

- Najvažnije je da smo dobili igrača nezamjenjivog za sljedećih 15 godina, a tu najveće zasluge idu izborniku Štimcu i Alenovoj obitelji. On je dečko s karakterom i jajima. Nema sportski respekt ni prema kome. Čak i ovako mlad okomito ulazi u šumu igrača. Alen je jedinstven svjetski dragulj - uvjeren je Mamić, koji slaže momčad kakvu, kako kaže, Dinamo dugo nije imao:

- Ovaj je Dinamo, bez dvojbe, jedan od najpotentnijih ikad. Pitanje je samo kakva će se ‘kemija’ stvoriti u kratkom vremenu. U utrci smo s vremenom, skupljamo se, još je sve u hodu, a već za mjesec dana su utakmice. Od zime ciljano dovodimo igrače, a sad smo doveli i iskusnoga golmana te reprezentativce Soudanija i Fernandesa. Rijetko kad je u Dinamu bio tako dobar i potentan igrački kadar!

- Od zime ciljano dovodimo igrače, zaključno s krajem kad smo doveli iskusnoga golmana i ozbiljne reprezentativce Soudanija i Fernandesa. Vratili smo Antolića i Kramarića, koji su po svim statistikama među pet najboljih igrača u našoj ligi. Uvijek može bolje, no doveli puno ozbiljnih igrača.

O mladom napadaču Zadra, Stipi Perici, Mamić kaže:

- Sigurno je jedan od najtalentiranijih mladih igrača. Nismo imuni na njegov dolazak, zanimljiv nam je. Reno kaže da bismo se dogovorili za pet minuta? Vrijeme će pokazati, ne mogu reći da je gotovo kad nije.

"Srbija? Bolji smo, zato ćemo pobijediti"

 Mislim da ćemo pobijediti jer smo jednostavno bolji od njih. Ok, bili smo bolji i od Škotske, ali utakmica protiv Srbije bit će potpuno drukčija. Do kraja kvalifikacija želimo sve tri pobjede i uspjet ćemo, jer mi smo najbolji kad je najteže.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 96
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'