Obavijesti

Sport

Komentari 87

Mamić: Šuker i ja smo spavali u istom krevetu i živjeli skupa

Mamić: Šuker i ja smo spavali u istom krevetu i živjeli skupa
1

Na godišnjoj skupštini Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić nahvalio je Davora Šukera te karikirao kako su 'zajedno živjeli i spavali u istom krevetu'

VIDEO

Kruna našega rada bilo je uvrštenje Davora Šukera u Izvršni odbor Uefe, nogometnu vladu Europe. Pa u svojim redovima htjeli su ga najjači nogometni ljudi Europe. Ali, kod nas u vlastitoj zemlji postoji toliko ljubomornih i jalnih osoba koje su to željele i pokušale omalovažiti, rekao je Zdravko Mamić, prenosi Goal.

Hrvatski nogometni savez danas je održao redovitu godišnju skupštinu, a potpredsjednik HNS-a Zdravko Mamić prvi se javio za riječ te posebno hvalio svojeg šefa. Sa Šukerom je prijatelj godinama, a pokušao je okupljenima dočarati i prisnost s današnjim predsjednikom. 

- Mi smo prijatelji od 1990., a na početku rata, dok nije otišao u Sevillu, živjeli smo zajedno i spavali zajedno u krevetu - karikirao je Zdravko.

Skupštini su prisustvovali ministar znanosti, obrazovanja i sporta Vedran Mornar te predstavnik HOO-a Siniša Krajač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Posebno mi je drago što je ministar Mornar ovdje. Bio sam veliki obožavatelj vašeg oca, a sada sam vaš pobornik. Drago mi je da želite otvoreno surađivati u radu hrvatskog nogometa - rekao je Mamić, a ministar odgovorio:

- Moje ministarstvo i HNS prirodnim putem moraju biti partneri. Možda zadnjih godina nije bilo tako, ali to trebamo mijenjati. Zajedničkim radom trebamo sudjelovati u poboljšanju nogometa. I moramo težiti onome što se danas događa u hokeju. Ako jedan navijač baci čašu, drugi ga navijači sami izbace iz dvorane.

'Stevanović nas nije prijavio'

Zdravko se ispričao i Zoranu Stevanoviću iz udruge FARE.

- Ispričavam se gospodinu Stevanoviću koji je ružno optužen da je pisao prijavu protiv HNS-a. Nije on to pisao, ali i da jest, to je njegovo pravo. Budite sigurni da niti jedan Hrvat nije prijavio ona skandiranja protiv Norveške, nego to rade predstavnici FARE-a iz drugih država.

Osvrnuo se Mamić i na odluku da HNS dodijeli utakmicu s Italijom Splitu.

- Obećali smo im još pet utakmica. Ako smo u prošlosti i griješili, sada to želimo ispraviti.

'Bit ću i protiv HDZ-a ako se neće boriti za hrvatski sport'

Mamić je usporedio ulaganja u sport u Hrvatskoj s onima u susjednoj nam Mađarskoj.

- Mađari samo u nogomet svake godine ulažu sedam milijuna eura, a Hrvatska u cijeli sport daje tek 116 milijuna kuna. Sve hrvatske vlasti zbog toga mora biti sram. Bivše i sadašnje. Nisam član nijedne stranke, no zna se da pripadam obitelji HDZ-a. Ali ću se okrenuti i protiv njih ako se neće boriti za hrvatski sport. Dosta nam je vlada i političara koji nas samo brukaju okolo. Želimo konkretna djela, želimo infrastrukturu, stadione, novac... - rekao je Mamić pa nastavio:

- Od kada je hrvatske države kultura dobiva sedam puta više novca od sporta. Ma kako je to moguće? To je sramota. Mi trebamo okupiti sve sportaše. Sve Kosteliće, Ivaniševiće, Šolmane, Plećaše, Šurbeke, nogometaše pa onda svi zajednički nešto poručiti našim političarima. A ne da nam prodaju 'muda pod bubrege'. Naša vlast je samo zavadila sjever i jug. Ma koji su to oni zakon donijeli o sportu, koji konkretni potez povukli? Treba ih biti sram.

HNS u 2014. u plusu 19 milijuna kuna

Prihodi u 2014. godini bili su 164.743.167,57 kune, a rashodi 144.961.441,93 kune, čime je HNS u plusu 19.781.725,64 kune. Za 2015. planirani su rashodi 140 milijuna kuna, a prihodi 105 milijuna kuna, čime bi HNS trebao biti u minusu 35 milijuna kuna...

Većina odluka na današnjoj skupštini donesena je jednoglasno pa tako i ona u kojoj po novom statutu Damir Vrbanović sada postaje izvršni direktor umjesto izvršnog predsjednika.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 87
VIDEO

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!
LIGA PRVAKA

Zagreb - Montpellier 27-27: Zagrebaši remizirali u drami, još su u igri za četvrtfinale LP!

Zagreb je u dramatičnoj utakmici remizirao s Montpellierom (27-27) u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka u krcatoj zagrebačkoj Areni. Uzvrat je za tjedan dana u Francuskoj

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'
PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Bivši suigrač napao dinamovca Sučića: 'Sramoto! Nadam se da ćemo se jednom sresti na ulici'

Petar Sučić ubuduće će igrati za hrvatsku reprezentaciju, a njegova odluka nije baš najbolje sjela njegovom bivšem suigraču iz BiH koji ga je žestoko isprozivao
'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram