Obavijesti

Sport

Komentari 179

Mamić: "Zasluge za povratak imena idu i Zlatku Canjugi..."

Mamić: "Zasluge za povratak imena idu i Zlatku Canjugi..."
1

I sad se naježim čim se sjetim kako je Velimir Zajec pred 10.000 navijača rekao: “Vratili smo Dinamo”. Taj ushit nikad neću zaboraviti, prisjetio se Zdravko Mamić

VIDEO

Sve je počelo dva dana prije tog Valentinova u mojoj kući u Gračanima. Spojio sam Zlatka Canjugu i Zdravka Mamića. Bili su još pokojni Ivo Pukanić i novinar Tomislav Židak. Strategiju smo radili do dugo u noć. I vratili smo ga 14. veljače 2000., ispričao je Željko Šelendić, poznati zagrebački poduzetnik.

Tog dana narod je pobijedio politiku. Dinamo se nakon 3165 dana izbivanja vratio tamo gdje mu je i mjesto. Ispred stadiona je bilo desetak tisuća ljudi. I kordon specijalaca. Jedan je navijač uspio probiti kordon, želio je skinuti metalnu ploču s natpisom Croatia, ali ga je policija spriječila, ploči je produžila vijek trajanja za samo nekoliko sati, skinuta je odmah sljedećega jutra.

- I sad se naježim čim se sjetim kako je Velimir Zajec pred 10.000 navijača rekao: “Vratili smo Dinamo”. Taj ushit nikad neću zaboraviti. Bio je to “Blitzkrieg” nas, velikih dinamovaca, koji smo oduvijek priznavali samo Dinamo - prisjetio se Zdravko Mamić.

To su osjetili i oni pred stadionom pjevajući, sa suzama u očima, “Kako je dobro, vidjeti opet”. Bila je to večer koja je “zapalila” Zagreb.

- Da se ne lažemo, zasluge idu i Zlatku Canjugi. Sad, s ove distance, mogu razumijeti čak i Tuđmana, želio je kroz sport promovirati Hrvatsku, mislio je da je prikladnije ime Croatia. Iako, Tuđman je bio veći dinamovac od svih nas, dolazio je čak i na prijateljske utakmice - kaže Zdravko Mamić. Slično razmišlja i Šelendić:
- Ma, Canjuga je bio veliki dinamovac, kao i mi, no nije se mogao suprotstaviti pokojnom predsjedniku i Dinamu vratiti ime.

Na Valentinovo je novi Dinamo u sat vremena dobio 3000 novih članova koji su se javljali telefonom ili kako su već mogli. Bila je to najveća utakmica Dinama u njegovoj povijesti. Pobjeda koja ne blijedi ni danas, 15 godina poslije. Večer kad su navijači i klub disali kao jedno.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 179

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja