Obavijesti

Sport

Komentari 38

Mandžukićevo pivce za živce: Pivo s Mandžom hit u Zagrebu

Mandžukićevo pivce za živce: Pivo s Mandžom hit u Zagrebu
3

U bavarskom restoranu Maximilan u Zagrebu u ponudi piva našlo se i ono s likom Marija Mandžukića. Gosti vole popiti Robbena i Neuera, no Mandžo se najviše pije

VIDEO

U svakoj ‘gajbi’ piva koju dobijemo nalazi se cijela momčad Bayerna i samo jedna boca s Marijom Mandžukićem. Čim vide, gosti uglavnom govore jedno te isto: ‘Imate li Mandžukića?’, rekao je Martin Karabajić, voditelj restorana Maximilian u zagrebačkoj Radničkoj ulici.

Kako je Bayern izborio polufinale Lige prvaka, njihov generalni sponzor Paulaner napravio je pivo s likovima svih igrača. U Hrvatskoj se prodaje samo u bavarskom restoranu Maximilian. I ide sjajno.

- Pivo stoji 25 kuna. Riječ je o svijetlom pivu. Gosti su oduševljeni najnovijim hitom i prodaja ide zaista dobro - kaže voditelj Karabajić.

Uz fotografiju Marija Mandžukića i broj 9, koji nosi u Bayernu, na boci je i potpis hrvatskog reprezentativnog napadača.

- To je, barem zasad, promotivna ambalaža. Izdali su, kako se kaže, ‘limited edition’. Prodaju se, odnosno piju i ostali igrači Bayerna, kao Arjen Robben, Dante, no nitko ne može u konkurenciju s Mandžukićem. On je najtraženiji - kaže kroz smijeh Martin Karabajić.

Iako je u “gajbi” samo jedan Mandžukić, a najtraženija je roba, nema govora o tome da gost ostane bez Mandže.

- Ne, to ne dolazi u obzir. Uvijek imamo u rezervi našeg napadača - kaže Karabajić.

Nijemci imaju posebnu kulturu ispijanja piva, a standardni gosti Oktoberfesta su igrači Bayerna. Cijela momčad svake godine na Oktoberfestu znatiželjno čeka da vidi koliko puta gradonačelnik treba udariti čekićem dok prvo pivo poteče, a postoje čak i oklade. Najbolji rezultat s po dva udarca imao je Ude (2005., 2008. i 2009.), ali bilo je potrebno i 19 udaraca (Wimmer, 1950.). 

Primjerice, 2004. godine popilo se 5,5 milijuna litara piva. Igrači Bayerna na Oktober fest dolaze odjeveni u kockaste nošnje, a trener Pep Guardiola, sa zelenim šeširom na glavi, bio je u društvu supruge Christine. Naravno, kao i ostali igrači, morao je popiti točeno od pola litre.

- Paulaner je u znak Bayernova plasmana u polufinale Lige prvaka odlučio napraviti nešto i ideja mi se zaista sviđa. Rijetko možete popiti pivo na čijoj su boci igrači jednog od najboljih svjetskih klubova. Uostalom, aktualni su prvaci Europe. Mislim da je ovo sjajan potez, a i po željama gostiju vidimo da su ga i oni prihvatili - završio je Martin Karabajić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve