Obavijesti

Sport

Komentari 57

Marcelo Brozović odlazi: Ostat će samo do kraja kvalifikacija

Marcelo Brozović odlazi: Ostat će samo do kraja kvalifikacija
1

Kao i Milana Badelja, Dinamo bi nakon kraja kvalifikacija za Ligu prvaka mogao prodati veznjaka Marcela Brozovića. Želi ga Sevilla kao zamjenu za Ivana Rakitića

VIDEO

Sevilla je u Aalborg došla zbog Marcela Brozovića (21). Gol za pobjedu s ruba šesnaesterca potvrda je da vrijedi šest milijuna eura koliko za njega traži Zdravko Mamić.

Sličan gol, samo lijevom nogom, zabio je prošle godine u kvalifikacijama protiv bečke Austrije.

- Važni su to golovi, nadam se da će ih biti još - rekao je Brozović.

Dobar udarac izvana može zahvaliti čestom vježbanju slobodnjaka. Sjajno ih pogađa.

- Nisam ih dosad u klubu puno pucao jer ih je izvodio Sammir - objasnio je Brozović.

Već je prošle sezone dobio nekoliko inozemnih ponuda. Za njega se interesirao Inter, pa ga je zvala Sevilla kao zamjenu za Ivana Rakitića, koji je otišao u Barcelonu. Cijena je najmanje šest milijuna eura, no u maksimirskom klubu ne žele ga pustiti prije kraja kvalifikacija za Ligu prvaka.

- Spreman je za korak više u karijeri. Interes europskih klubova postoji već neko vrijeme. Igrama je dokazao da bi mogao igrati u jakim europskim klubovima - kaže Marcelov menadžer Miroslav Bičanić.

Četiri kluba prošao je mladi veznjak dok nije došao do Dinama, u koji je prešao u rekordnom transferu u Prvoj HNL, ukupno za 2,6 milijuna eura. Počeo je Brozović u Gorici, pa preko Udarnika i Hrvatskog dragovoljca došao do Lokomotive.

- On je ogroman potencijal. Uvijek je znao i zabiti gol, ne samo asistirati kao vezni igrač. Pa kod mene je prije dvije godine kao klinac zabio dva eurogola, Rijeci i Osijeku - rekao je Tomo Ivković, koji ga je trenirao u Lokomotivi.

Nakon povratka sa SP-a u Brazilu nije tražio dodatni odmor. Pridružio se ostatku momčadi na pripremama u Moravskim Toplicama i od prvog dana nije stao.

- On se odmara trčeći. Jedini je u Dinamu sposoban vršiti pritisak na cijelu protivničku momčad. Bio bi još bolji kad bi se brže rješavao lopte - dodao je Ivković.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka