Obavijesti

Sport

Komentari 133

Marin Brbić: Prodaja Andrije Balića je naš jako dobar posao

Marin Brbić: Prodaja Andrije Balića je naš jako dobar posao
6

Odlasci igrača, kupnja stranih pojačanja, Andrija Balić u Udineseu, propali transfer Lovre Kalinića u Villu... Pričali smo s predsjednikom Hajduka Marinom Brbićem

VIDEO

Otišli su Maglica, Caktaš i Balić, na odlasku je i Milović... Rasprodajete li momčad?

 - Nema govora o tome. S Maglicom smo se razišli planski, Caktaš je imao klauzulu prema kojoj je mogao otići čim donese unaprijed definiranu odštetu, a Milović je momak od 27 godina, za kojeg smo dobili odličnu ponudu. Jedina prava prodaja je Balić, a ni on vjerojatno ne bi otišao da smo prodali Kalinića u Englesku. 

Pretvara li se Hajduk u 'legija stranaca'?

 - Ma kakva legija stranaca... Trenutno smo prisiljeni popuniti momčad igračima iz inozemstva, ali u budućnosti će omladinski pogon opet biti naš najveći oslonac i izvor igrača za popunu prve momčadi. Radimo intenzivno na tome. 

Hoće li Hajduk na proljeće biti bolji ili lošiji nego u jesenskom dijelu?

 - Sigurno da će nam nedostajati Caktaš, pa i Milović ako ode, ali imamo dobre zamjene. Balić će nam vjerojatno nedostajati u budućnosti, ali svake godine netko mora otići, to je za sada naša sudbina... Vjerujem da i dalje imamo dobru i konkurentnu momčad.

Obećali ste na početku priprema borbu za trofeje, može li ovaj Hajduk do trofeja?

 - Nisam obećao trofeje, nego da je naša želja da se borimo za trofeje. Naravno da ćemo napraviti sve da ih i osvojimo, a koliko je to realno, to ćemo vidjeti. Bilo bi nesportski reći da se nećemo boriti za naslov prvaka, pogotovo jer smo šest bodova iza Dinama, a da nije bilo nekih pehova, pa i sudačkih pogrešaka na našu štetu, treba i to reći, bili bi poravnati na ljestvici. Ljudski i sportski je nadati da se možemo boriti za trofeje, to nam nitko ne može oduzeti.    

Kako ste preživjeli propadanje transfera Lovre Kalinića u Englesku?

 - Navikao sam, ha, ha, ha... Puno je stresa u ovom poslu, pa se naučite i nositi s njim. Imali smo ugovor na stolu, nedostajala je samo radna dozvola. Zato sam i bio oprezan do kraja. Naravno da mi je žao, taj bi transfer bio velika stvar za nas, riješili bi mnoge probleme. 

Kako ste reagirali kad ste saznali da je Joško Vlašić odbio 8 milijuna za sina?

 - Nikako. Znao sam za tu ponudu, i mi smo je odbili. Dogovor kluba i obitelji Vlašić je da nema te cijene za koju bi Nikolu ove zime prodali. 

Balića ste prodali za tri milijuna, a Vlašića niste željeli prodati za osam?

 - Tako je. Balić je želio otići, trener i sportski direktor su se složili, čak je i NO kluba jednoglasno bio za taj transfer. Svi smo skupa zaključili da je to za nas jako dobar posao. 

Jeste li se napokon riješili dugova?  

 - Mogu potvrditi da smo napokon izronili, udahnuli, i prodisali punim plućima. Novcem zarađenim u ovom prijelaznom roku vratit ćemo sve dugove, isplatiti sve zaostale plaće, vratiti dio kredita gradu... Ispunili smo obećanje da ćemo u 2016. dovršiti sanaciju kluba, i započeti drugu fazu, fazu razvoja.

Među ciljeve u novom, trogodišnjem mandatu, uvrstili ste osvajanje naslova prvaka prve, B, te juniorske momčadi, proboj u skupinu EL, početak izgradnje kampa, klupskog muzeja, pokretanje klupskog radija i televizije, omasovljenje članstva, ulazak u IO HNS-a... Je li to preambiciozno?

 - Možda se nekome tako i čini, ali svi ciljevi su realni i ostvarivi. Tko je mogao i zamisliti da ćemo do klupskog rođendana premašiti brojku od 15.000 članova kluba. A blizu smo toj brojci. Do kraja sezone očekujem 25 - 30.000 članova, što je za hrvatski nogomet nevjerojatna brojka. Očekujem da i na drugim poljima budemo jednako uspješni. 

Koliko igrača Hajduka očekujete na popisu izbornika Čačića za EP u Francuskoj?

 - Ne znam što će biti s Milovićem, ali Kalinić, Vlašić i Milić bi morali biti na popisu. Kalinić je standardan, ozljedom Pivarića na lijevom boku barem dva su slobodna mjesta, i ne vidim tko igra standardnije i bolje od Milića, a što se tiče Vlašića, on je već potvrđena kvaliteta, i velika budućnost hrvatskog nogometa.

Nakon godina vaših prosvjeda, iz HNS-a odlazi disciplinski sudac Krešimir Vlajčević. Što očekujete od njegovog nasljednika Saše Pavličića Bekića?

 - Očekujemo promjene na bolje, očekujemo da gospodin Pavličić bude pošteniji i transparentniji prema svim klubovima, pa tako i prema nama. 

Kako komentirate izbor još jednog 'Dinamovog čovjeka' na visokoj funkciji, Ivan Bedi postao je novi glavni instruktor HNS-a.

 - A kako da to prokomentiram. Ništa novo...

Kako komentirate nedavni sastanak Tomislava Karamarka i Zdravka Mamića?

 - Nemam komentara, svatko bira svoje društvo i ima se pravo sastajati s kim hoće. 

Što očekujete od novog resornog ministra, gospodina Predraga Šustara?

 - Moje informacije govore kako se novi ministar neće miješati u sport, odnosno, taj bi resor trebao samostalno voditi njegov pomoćnik. Vidjet ćemo tko će to biti, i u kojem smjeru će voditi ministarstvo. 

Uskoro bi trebale zaživjeti i izmjene Zakona o sportu, koje je inicirala udruga Naš Hajduk. Što očekujete od njih?

 - Očekujem da institucije odrade svoj posao. Sportska inspekcija mora osigurati provedbu promjena, potom se moraju provesti promjene u županijskim nogometnim savezima, a potom i u Skupštini HNS-a. Očekujemo da će na čelna mjesta doći potpuno nova garnitura ljudi, jer se Zakoni moraju poštovati. 

Hoćete li vi imati svog kandidata za NSŽSD?

 - Naravno, za nekoliko dana ćemo izaći s imenom našeg kandidata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 133
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!
NIKAD NE OTPISUJ NIJEMCE

Čudo i spektakl u Ligi prvaka: Duvnjaka i Kiel svi su otpisali, a oni su napravili nemoguće!

Prije tjedan dana Montpellier je potukao Kiel s 39-30, mnogi su ga otpisali unaprijed, ali takvo što se ne radi protiv Real Madrida u nogometu i Kiela u rukometu. I Montpellier je dobio lekciju, dok je Karabatić odigrao zadnju europsku utakmicu
Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz