Obavijesti

Sport

Komentari 47

Maskirni ili morčići: Stiže nam novo ruho Jadranskog derbija

Maskirni ili morčići: Stiže nam novo ruho Jadranskog derbija
1

Rijeka je prvi hrvatski nogometni klub koji 
ima četiri garniture dresova. Ljubičaste majice prvi put su nosili u Opatiji. Hajduk ima maskirne dresove kao 3. garnituru...

VIDEO

Pred Jadranski derbi i Rijeka je, nakon Hajduka, dobila novo ruho. Hajdukove “maskirne” dresove navijači jednostavno obožavaju, dok Rijeka na Poljud može doći s četvrtom garniturom, na kojoj je istaknut morčić, simbol grada Rijeke. 
Novi dres Rijeka je predstavila na utakmici Kupa protiv Opatije. Postali su time i prvi hrvatski klub s četvrtom garniturom.

- Dugo smo razmišljali o četvrtom dresu, a želja je bila da klub počnemo i malo drukčije brendirati. Da istaknemo identitet s gradom Rijekom - rekao je generalni direktor kluba Vlado Čohar.

A nema većeg simbola Rijeke od morčića, vrste hrvatskog pučkog nakita. Riječ je o naušnici koja prikazuje glavu tamnopute osobe s turbanom.

- Dres za utakmicu s Hajdukom? Nisam siguran, ali vidjet ćemo. Uskoro će biti pušten u prodaju pa ćemo saznati kakva je reakcija navijača. Premda, morčić smo već istaknuli i na bordo dresu s dvoglavim orlom - istaknuo je Čohar.

Hajdukov maskirni dres hit je među Torcidom, a “mornarski” je bio fijasko. Rasprodano je svih 2000 “kamuflažnih”, pa je jučer hitno naručena nova pošiljka od 1500 komada, a prije početka iduće sezone stiže još jedan kontingent od 3000 dresova.

- Dres jest malo ekstravagantan, no mlađe generacije su oduševljene, tako da je maskirni dres najprodavaniji u posljednje vrijeme - kaže prvi čovjek Hajdukova marketinga Aljoša Bašić.

Dinamo za treću garnituru ima žute dresove s crnim okomitim prugicama. Žuta boja dresa korijene vuče iz najuspješnijeg razdoblja klupske povijesti, kad je 1967. osvojen Kup velesajamskih gradova.

Svjetski je trend da klubovi trećim ili četvrtim kompletom ističu pripadnost gradu ili regiji naglašavajući specifičnosti

Šunka prekriva drugi komplet

Španjolski trećeligaš CD Guijuelo noćna je mora za gladne navijače. Drugi komplet prekrivaju šnite čuvene španjolske šunke Jamon Iberico. Klub se nalazi blizu grada Salamance, koja je čuvena po ovoj šunki.   

Guma ih štiti od snijega i kiše

Bergen je jedan od gradova s najviše padalina u Europi. Kako bi svoje igrače zaštitili od golemih količina kiše i snijega, ali i čestog hladnog vjetra, čelnici Branna naručili su gumene nepromočive dresove. 

Ponosni na vizuru grada

Talijanski prvoligaš Genoa treću je garnituru dresova posvetio gradu koji predstavlja. Na prednjoj strani dresa tiskana je vizura grada s velikim svjetionikom iz 1543. godine, koji se nalazi u gradskoj luci. 

Smoking za godišnjicu

Japanski nogometni klub V-Varen Nagasaki uoči sezone predstavio je slavljenički komplet. Za 10-godišnjicu osnutka kluba na teren su izašli u dresovima koji su sličili smokingu. Imali su u ponudi crnu i bijelu varijantu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 47

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović