Obavijesti

Sport

Komentari 0

Katalonski uragan u Madridu: Barcelona zabila četiri Realu!

Katalonski uragan u Madridu: Barcelona zabila četiri Realu!
11

Barcelona je pobijedila Real Madrid 4-0 u 230. El Clásicu na Santiago Bernabéuu i pobjegla mu šest bodova na vrhu Primere. Zabijali su Suárez, Neymar i Iniesta...

VIDEO

Andrés Iniesta prvi je put u karijeri zabio i asistirao u jednom "El Clásicu", a Barcelona je nanijela najteži poraz Real Madridu na Santiago Bernabéuu još od 2009. i čuvenih 6-2. Nije ni čudo što su mu i navijači Reala pljeskali prilikom izlaska iz igre.

Ovaj put bilo je 4-0 za Katalonce koji su pobjedom pobjegli najljućem rivalu na šest bodova razlike na vrhu Primere.

Tri od četiri gola u mreži Keylora Navasa pala su bez Lionela Messija kojega je Luis Enrique poštedio zbog nedovoljne pripremljenosti, ali s obzirom na to kako su "kraljevi" izgledali u svom domu, argentinski čarobnjak Barçi nije ni trebao.

Nakon teškog poraza madridskog velikana otvorit će se pitanje povjerenja treneru Rafaelu Benítezu kojega, šuška se već neko vrijeme, igrači ne vole jer igraju u sustavu koji im ne odgovara, a novi poraz i veliki minus za "blaugranom" samo će još više pogoršati krizu u momčadi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"El Clásico" s hrvatskim predznakom pripao je Ivanu Rakitiću koji je odigrao vrlo dobrih 57 minuta nakon čega ga je zamijenio Messi, dok je Luka Modrić na terenu proveo svih 90 minuta u redovima poraženih. Mateo Kovačić nije ulazio u igru za Real.

Uraganski početak Barçe

Nije trebalo proći dugo vremena da se vidi kako će stvari izgledati u Madridu. Neymar je u uvodnim minutama ubačajem i udarcem nagovijestio dominaciju gostiju, stoga nije čudno da je nakon 11. minute na semaforu stajalo 0-1.

Sergi Roberto prošao je kroz sredinu i fino proigrao Suáreza na desnu stranu šesnaesterca, a "El Pistolero" je krasnim udarcem vanjskom stranom kopačke pogodio suprotni kut. Baš kao i u prošlom El Clásicu Urugvajac je i ovoga puta zabio, a Barca je pobijedila.

Promašaj Benzeme i kazna Neymara

Barça je nastavila koristiti veliki prostor na 40-ak metara od protivničkog gola koji su joj ostavljali tromi domaći nogometaši. Loša vijest bila je tek ozljeda Mascherana kojega je zamijenio Mathieu. Ali nije to utjecalo na "blaugranu".

Moglo je, istina, biti drugačije da je Benzema nakon ubačaja s desne strane u 38. minuti zabio glavom s peterca. Promašio je loptu, a već u sljedećem napadu gosti su opet poentirali. Modrić je izgubio loptu na 40-ak metara, Iniesta je primijetio Neymara na rubu zaleđa, a Brazilac pogađa ispod Navasa za 2-0.

Mogla je Barcelona u finišu prvog dijela zabiti i treći put nakon kombinacije Suáreza i Neymara po lijevoj strani. Pucao je Suárez, potom i Rakitić, sve je završilo u bloku.

Probuđeni Real šokirao Iniesta

Drugačiji, borbeniji Real izašao je iz svlačionice na poluvremenu. Marcelo je u 47. minuti nakon prodora pucao u vanjski dio mreže, minutu potom James s 20-ak metara dobro je namučio raspoloženog Brava, no osim tog "blitz-kriega" nisu "kraljevi" ni po čemu zavrijedili povratak u utakmicu.

Nastavila je Barcelona napadati već iza 50. minute. Neymar je pucao iz slobodnjaka u 52., a u sljedećoj minuti Iniesta i Neymar opet su posramili domaće nogometaše kombinacijom na rubu šesnaesterca nakon koje je Iniesta pogodio pod gredu za rješenje pitanja pobjednika (3-0).

Suárezov gol i Iscov crveni za kraj

Bilo je samo pitanje s koliko će golova u mreži Real dočekati kraj. Imao je Real šanse Varanea i Ronalda za smanjenje prednosti, ali pokraj Brava lopta nije mogla proći. A onda je još jednom na drugoj strani zabljesnula Barça u 74. minuti. Messi je dao Albi, ovaj Suárezu koji zabija svoj drugi gol i četvrti "blaugrane".

Izgubili su domaćini živce u završnici, gledatelji su počeli odlaziti s tribina, a šlag na tortu užasne predstave Reala stavio je Isco kad je dobio crveni karton zbog udaranja Neymara u 84. minuti.

Mogao je Munir u finišu zabiti i peti gol za Katalonce, ali preciznost ga nije krasila, no kao da je to i bitno za Enriqueovu družinu... Imaju šest bodova prednosti pred Realom i potpuno opušteni mogu čekati nastavak prvenstva.

Primera, 12. kolo:

  • Real Madrid - Barcelona 0-4 (Suárez 11', 74', Neymar 39', Iniesta 53')

>>> Glasujte: Koji je najsramotniji Realov poraz u Clasicu?

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu