• Članak
  • Komentari 2
  • Share
  • Tweet

'Mi smo stara zemlja, sa starim idejama, trebamo promjene'

Cesare Prandelli je odlučio i dalje ostati na izborničkoj klupi talijanske nogometne reprezentacije, koja je na završenom Euru ostvarila uspjeh i postala doprvak...

Ponedjeljak, 02. 7. 2012. u 15:51    Piše: Totalsport
'Mi smo stara zemlja, sa starim idejama, trebamo promjene' Reuters/Pixsell Prandelli je složio odličnu momčad

Mnogi su nahvalili Prandellija da je promijenio talijansko shvaćanje nogometa, te da je inače od obrambene momčadi napravio napadačku naciju. No, Prandelli je priznao da su još mnoge promjene potrebne da se Italija s pravom nada svjetskim i europskim naslovima.

- Italija je stara zemlja, sa starim idejama. Trebamo biti itekako hrabri mijenjati se, što smo pokušali ovom prilikom u nogometu. Mislim da smo otvorili jednu novu nogometnu stazu, ali sada treba nastaviti vjerovati u to. Moramo se usavršavati jer smo tek počeli prevaljivati jedan naš novi put - rekao je Prandelli i nastavio:

- Potrebna je prvo kvalitetna ideja, a mislim da je imamo. Mi smo lovili rezultat na Euru, mi smo ga tražili, nismo čekali. Željeli smo uzeti stvari u svoje ruke i rješavati. Isto tako, mi se moramo truditi pronalaziti nove igrače koji su slični Pirlu. To je profil igrača koji nam treba.

Prandelli je nastavio:

- No, za to nije dovoljna reprezentacija. Ne možemo se mi naći jednog dana i u tri-četiri treninga mijenjati svijest. Reprezentacija se skuplja svakih osam mjeseci i to je zanemarujuće. Moramo mijenjati naš pogled prema nogometu kroz naše nacionalno prvenstvo. Tamo će se roditi neki novi nogometaši koji će sutra nositi reprezentaciju - rekao je izbornik "azzurra" i dodao:

- Nažalost, mi trebamo što prije imati takve jake igrače, za dvije-tri godine, a to je malo vremena. Uostalom, što mislite da je španjolska dominacija rođena prije četiri godine. Ne, oni su godinama i godinama radili da bi danas uživali. Tako se mi moramo postaviti. Ideju imamo, želju za promjenom također. Zato, idemo raditi na poboljšavanju.

Pročitajte više o temi na stranici Euro 2012.

Tagovi: europsko nogometno prvenstvo, euro 2012, cesare prandelli

Izdvojeni komentari 2 komentara Pogledaj sve komentare
02.07.2012., 16:12

ikanonimus: svaka čast italiji na napadačkom nogometu da je ovo bila ona stara italija tj defenzivna španjolcima bi bilo puno teže

02.07.2012., 16:54

Diavolo: vec imate novog pirla, a to je marco veratti

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar