Obavijesti

Sport

Komentari 186

Mijatović: Kakva bi to momčad bila! Rakitić, Modrić, Džeko...

Imali smo sve što je potrebno da postanemo najbolja reprezentacija svijeta. Ali rat je to sve promijenio, prisjetio se zlata sa SP-a iz Čilea 1987. Predrag Mijatović...

VIDEO

Srpska U-20 reprezentacija osvojila je svjetski naslov točno 28 godina nakon što je to uspjelo zlatnoj generaciji s juniorskog SP-a iz Čilea koju su predvodili Zvonimir Boban, Davor Šuker, Robert Prosinečki, Robert Jarni, Predrag Mijatović...

Golman U-20 Srbije Predrag Rajković rekao je kako je njegov tim dobio inspiraciju zahvaljujući pothvatu Bobana, Prosinečkog, Mijatovića i ostalih na tom SP-u.

VIDEO

Mijatović se u razgovoru za Fifu podsjetio uspjeha njegove generacije 1987. godine. Taj trofej nikad neće zaboraviti. Ali ni prežaliti što se Jugoslavija raspala.

- To mi je bio prvi trofej i naravno da ga se dobro sjećam. Bili smo momčad koja je igrala briljantno. Nakon tog naslova većina nas otišla je u neke od najvećih svjetskih klubova - rekao je Mijatović i nastavio:

- Prvu utakmicu igrali smo protiv domaćina Čilea pred 65.000 navijača. Igrali smo dobro i ubrzo smo shvatili da možemo ispisati povijest. Igrali smo napadački i pritom se dobro zabavljali - rekao je.

Jugoslavija je osvojila skupinu s maksimalnih šest bodova, u četvrtfinalu je pao Brazil, u polufinalu Istočna Njemačka da bi do zlata došla preko Zapadne Njemačke.

- Imali smo sve što je potrebno da postanemo najbolja reprezentacija svijeta. Ali rat je to sve promijenio. Momčadi s Balkana nisu smjele nastupati na velikim natjecanjima tako da smo od 1992. do 1996. igrali samo prijateljske utakmice. Nije nas bilo četiri godine, a to je bio period u kojem smo bili najbolji. To mi je teško palo - rekao je Mijatović , te se prisjetio izbacivanja Jugoslavije s Eura 1992.

- Izbio je rat, pojavili su se problemi među nama igračima. Postojala je napetost, osjećali smo pritisak... - kaže Mijatović.

Bivši napadač Reala uvjeren je da bi momčad bivše države i danas bila strah i trepet.

- Pa pogledajte samo SP 1998. Hrvatska je uzela broncu, a Jugoslavija je izborila drugi krug. Imali smo fantastične igrače tada, a imamo ih i sada. Kada pogledate igrače poput Džeke, Pjanića, Jovetića, Srne, Modrića i Rakitića jasno vam je da bi to bila fantastična momčad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 186

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze