Obavijesti

Sport

Komentari 142

Tako se bori za hrvatski dres: 'Mini-kockasti' razbili Estoniju

Tako se bori za hrvatski dres: 'Mini-kockasti' razbili Estoniju
1

Hrvatska U-21 reprezentacija nakon dva odigrana kola kvalifikacija za Euro 2017. godine ima maksimalnih šest bodova i gol razliku 5-0. Mladi su dobili Estoniju 4-0

VIDEO

Mlada hrvatska reprezentacija, nakon pobjede protiv Gruzije na startu europskih kvalifikacija, nastavila je lov na Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj 2017. godine. Hrvatska U-21 reprezentacija u drugom je kolu pobijedila Estoniju 4-0 i zasjela na vrh ljestvice ispred aktualnih prvaka Europe Šveđana i Španjolaca.

Junak hrvatske pobjede u Estoniji bio je Mario Pašalić, koji je još jedanput otpao iz A reprezentacije. Umjesto njega su u Baku išli Lešković, Rebić i ostali. S 19 godina igrao je Primeru, s 20 je prvi igrač Monaca, ali Niki Kovaču nije bio dovoljno dobar. Izbornik je to opravdao "brigom za mladu reprezentaciju". Da je Hrvatska u Bakuu i Oslu imala nekog poput Pašalića, tko zna što bi bilo. Danas je Mario pokazao što zna.

Hrvatska koju vodi Nenad Gračan povela je u Estoniji u 22. minuti utakmice. Baš kao u Koprivnici protiv Gruzije, zabio je Antonio Milić. Mario Pašalić povećao je hrvatsko vodstvo u 36. minuti utakmice. Hrvatska je mogla slaviti i uvjerljivije do odmora, ali Kolinger je propustio dobru šansu.

Pašalić je zabio svoj drugi gol u 66. minuti, ovoga puta iz penala. Josip Radošević postavio je konačnih 4-0 u 80. minuti susreta. Nakon dva kola Hrvatska ima šest bodova, tri boda više od Španjolaca i Šveđana koji imaju utakmicu manje od nas. Hrvatska sljedeći susret igra u gositma protiv San Marina 7. listopada.

Hrvatska je izvučena s aktualnim prvacima Europe Šveđanima, Španjolskom, Gruzijom, Estonijom i San Marinom. Po devet pobjednika skupina izravno će izboriti Euro 2017. godine, dok će četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije kroz doigravanja u borbu za plasman u Poljsku.

U-19 reprezentacija remizirala s Engleskom

Hrvatska U-19 nogometna reprezentacija odigrala je pripremnu utakmicu uoči kvalifikacija za Euro protiv Engleske. Igrači Ferna Milina remizirali su s vršnjacima iz Engleske 1-1. Ivan Božić zabio je za vodstvo Hrvatske na stadionu Sv. Josipa Radnika u Sesvetama iz penala. 

Konačni je rezultat Joshua Onomah u 71. minuti dvoboja, udarcem u donji kut hrvatskog gola s desne strane. Hrvatska će od 18. do 23. rujna u Puli i Poreču ugostiti Crnu Goru, Mađarsku i Kazahstan te tražiti put u nastavak kvalifikacija.

U-21, europske kvalifikacije:

  • Estonija - Hrvatska 0-4 (Milić 22, Pašalić 36, 66 (p), Radošević 80)

Skupina 6:

  • 1. Hrvatska 6 (2)
  • 2. Švedska 3 (1)
  • 3. Gruzija 3 (2)
  • 4. Španjolska 3 (1)
  • 5. San Marino 1 (3)
  • 6. Estonija 1 (3)

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 142
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao