Obavijesti

Sport

Komentari 524

Dinamo je razočarao remijem: Machadov 'srednjak' tribinama

Dinamo je razočarao remijem: Machadov 'srednjak' tribinama
10

Dinamo je na zagrebačkom Maksimiru u prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka odigrao tek 1-1 protiv norveškog Moldea. Uzvratna utakmica je za tjedan dana...

VIDEO

Nogometaši Dinama nastavili su s blijedim igrama ove sezone. U prvoj utakmici trećeg pretkola Lige prvaka norveški Molde je hrabrom i vrlo dobrom predstavom na Maksimiru izborio 1-1, dok je 10.000 gledatelja 'modre' sa zagrebačkog travnjaka ispratilo glasnim zvižducima. 

Zoran Mamić utakmicu je ponovno započeo s trojicom stopera otraga te Markom Pjacom iza dva napadača, Soudanija i Henriqueza, dok Ante Ćorić nije bio niti na klupi. 

Rano vodstvo i rano izjednačenje

Alžirac je već u trećoj minuti susreta mogao zabiti za vodstvo. Taravel je iznenadno uputio odličnu loptu s lijeve strane iza leđa obrane gostiju, a Soudani je izbio sam ispred golmana Horvatha, ali onda pucao pokraj gola. U 18. minuti ipak je Henriquez precizniji i Dinamo je poveo 1-0. Pivarić je vrlo dobro ubacio s lijeve strane, a Čileanac se na osam metara od gola samo 'naklonio' i glavom pogodio u suprotni kut. 

Međutim, samo tri minute su se domaćini radovali jer je u 21. Linnes ubacio s desne strane, a Kamara ostao sam između stopera Dinama i s ruba peterca glavom u padu zabio za 1-1 i muk na tribinama. Pokušavali su 'modri' do kraja prvog poluvremena većinom preko lijeve strane gdje je izrazito aktivan bio Josip Pivarić, no njegovi ubačaji nisu stizali do napadača Dinama. 

U nastavku je nešto aktivniji bio Pjaca, no niti on nije mogao sam probiti čvrstu i uigranu obranu Norvežana koja je stajala duboko i vrlo dobro prekidala akcije 'modrih'. U 60. minuti Henriquez je opalio s 20 metara nakon jedne dobre kontre, no otišlo je to pored suprotne stative. Nije Čileanac vidio da mu s desne strane sprinta Pinto koji bi bio sam pred golmanom i propala je tako dobra prilika za domaćine. 

Machado razbijesnio navijače

U 64. minuti dogodio se najkontroverzniji trenutak na utakmici. Portugalac Machado napravio je potez koji Maksimir ne pamti. Mamić ga je vadio iz igre i uvodio Marka Roga, a tribine Maksimira zvižducima su ga ispratile s travnjaka zbog njegove loše današnje predstave. Nije to dobro 'sjelo' Machadu koji je prvo stavio ruku na uho, kao da traži još jače negodovanje, a onda i pokazao srednji prst prema tribinama. Kada je zamjena obavljena Machado je kod klupe tribinama poslao nova dva 'bosanska grba', a glavni sudac susreta, 43-godišnjak iz Belgije, Serge Gumienny, za to ga je 'nagradio' crvenim kartonom. Dobio je Portugalac na putu prema svlačionici novu porciju zvižduka, na što je reagirao novim stavljanjem ruke na uho. Bit će zanimljivo vidjeti kakva kazna čeka portugalskog veznjaka za ovakav potez. 

Samo tri minute nakon toga Molde je mogao i zabiti. Kapetan Mostrom je ostao sam na desetak metara, ali pucao je preko gola. Pokušao je trener Mamić u 73. minuti ulaskom Fernandesa umjesto Taravela s formacijom 4-2-3-1, i imao je Čileanac nekoliko dobrih poteza, ali 'modrima' je danas ponovno nedostajao pravi završni udarac. 

Gosti promašili pobjedu u 88.

U 88. minuti Molde je mogao i do pobjede. Bila je to izrazito opasna kontra gostiju, no srećom po 'modre' Gabrielsen i Elyounoussi nisu je najbolje izveli i Eduardo je stigao do lopte. Hvatali su se gosti za glavu, svjesni kakvu su priliku propustili. 

Pivarić i Sigali najbolji igrači 'modrih'

Kako je Dinamo danas izgledao na Maksimiru možda najbolje dočarava činjenica kako su možda i svoje najbolje utakmice u Dinamu odigrali Pivarić i Sigali, a nadu Dinamu može davati jedino podatak kako je do sada u sezoni bolje igrao u gostima nego kod kuće. Uzvrat je na rasporedu u utorak u 19 sati, i to na terenu s umjetnom travom. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 524
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome