Obavijesti

Sport

Komentari 521

Pobjeda za oproštaj: Odlični je Pjaca hat-trickom srušio Celtic

Pobjeda za oproštaj: Odlični je Pjaca hat-trickom srušio Celtic
29

Niti nakon petog gostovanja na Maksimiru, škotski klubovi ne znaju za pobjedu. Dinamo je na današnji dan prije 51 godinu svladao Celtic 2-1, a večeras je bilo 4-3

VIDEO

Nogometaši Dinama pobjedom su se oprostili od Europske lige. Na hladnom Maksimiru pred oko 4000 gledatelja, od kojih skoro pola navijača škotske momčadi, 'modri' su svladali Celtic 4-3 i tako natjecanje po skupinama završili na trećem mjestu sa šest bodova. Prva je to pobjeda Dinama, koji nikada do sada nije slavio u zadnjoj utakmici po skupinama. 

Zoran Mamić je na teren poslao istih onih 11 koji su bili uvjerljivi protiv Rijeke, a oni su odgovorili vrlo dobrim ulaskom u utakmicu. 

Lažnjak jednom nogom, gol drugom

U 14. minuti Marko Pjaca je na nekih 12 metara iskosa po lijevoj strani primio loptu koja se odbila od Ademija, odličnim lažnjakom se oslobodio Mathewsa lijevom nogom te desnom plasirao loptu u suprotni kut za vodstvo od 1-0. 

Međutim, nakon vodstva igrači Dinama nekoliko puta su neobjašnjivo griješili, a to su i platili s dva gola u svojoj mreži u razmaku od sedam minuta. 

Loša obrana za 2 primljena gola u 7 minuta

U 23. minuti Van Dijk izveo slobodan udarac s nekih 25 metara, a lopta se od igrača škotske momčadi u živom zidu odbila visoko u zrak te padala na nekih 10 metara od gola Eduarda gdje su se našla tri igrača Celtica i samo Pivarić. Commons je bio viši od lijevog beka 'modrih' i glavom pospremio loptu u donji desni kut. Isti igrač zabio je Dinamu i na utakmici u Glasgowu. 

Sedam minuta kasnije Commons je pucao iz slobodnog udaraca s nekih 18 metara, pogodio prečku, a loptu je prvo glavom zahvatio Biton te dodao do 24-godišnjeg Srbina Stefana Šćepovića koji spretno s nekih šest metara leđima okrenut golu, puca iz okreta i pogađa za preokret škotske momčadi

No, kada je izgledalo da je Dinamo još jednom potonuo, Pjaca izjednačuje rezultat. Ponovno je grozno reagirao Mathews i izgubio loptu na nekih 12 metara iskosa na lijevoj strani. Pjaca je brzo reagirao, pucao po golu, a lopta je pred Gordonom udarila u još jednog Celticovog igrača te skrenula u mrežu za 2-2, rezultat s kojim se otišlo na odmor. 

Fantastičan treći gol Pjace

U drugo poluvrijeme bolje su ušli igrači Dinama i već nakon tri minute ponovno poveli. Antolić je dobro prošao po desnoj strani dao natrag na rub šesnaesterca gdje je sam bio Marcelo Brozović i pucao iz prve u donji lijevi kut. Nije prošlo ni dvije minute, a 'modri' su poveli 4-2. Marko Pjaca je primio loptu na nekih 35 metara, povukao prema šesnaestercu i opalio s nekih 23 metra u suprotni kut. Bio je to sjajan gol lijevog krila 'modrih' i hat-trick u posljednjoj utakmici sezone za 4-2 Dinama. 

I kada se činilo kako će Dinamo ostvariti uvjerljivu pobjedu, u 81. minuti Šćepović zabija za smanjenje rezultata. Izaguirre je vrlo dobro probio lijevu stranu, došao do korner linije i dao u sredinu gdje je spretan ponovno Šćepović za svoj drugi gol i malo nade za škotsku momčad koja je u posljednjih deset minuta krenula po izjednačenje. 

Stativa Šćepoviću 'ukrala' hat-trick, a Celticu remi

U 86. minuti opasno je živio Dinamo. Prvo je Eduardo vršcima prstiju u korner izbacio jednu parabolu koja je išla pod prečku, a onda je iz tog udarca iz kuta Šćepović umalo zabio za svoj hat-trick. Pucao je glavom, no lopta se odbila od suprotne stative

Dinamo je, po tko zna koji put, umalo sve prosuo na svom travnjaku, no ipak je izdržao i sačuvao pobjedu koja je zagrebačkom klubu donijela financijsku zaradu, ali i vrijedne bodove u lovu na koeficijent koji bi nam mogao donijeti dva hrvatska predstavnika u kvalifikacijama za Ligu prvaka 2016/17. godine. 

Iako smo vidjeli sjajno izdanje Marka Pjace i na trenutke vrlo dobru igru, nakon svega ostaje žal za propuštenim prilikama iz prijašnjih utakmica. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 521
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao