Obavijesti

Sport

Komentari 33

'Modri' vole gostovanja: Zadnji poraz u pretkolima LP-a 2011.

'Modri' vole gostovanja: Zadnji poraz u pretkolima LP-a 2011.
9

Prošle je sezone oboren rekord kad je prvenstvo osvojeno bez poraza, sad su, eto, Krznar i Mamić oborili negativan rekord po osvojenim bodovima u prva dva kola

VIDEO

Dinamo je triput u povijesti HNL-a nakon dva kola imao po tri osvojena boda. Prvi put u sezoni 1993/1994., a posljednji put u sezoni 2010/2011. Sad prvi put u povijesti nakon 180 minuta ima dva boda, prvi je put u povijesti u prvenstvo ušao bez pobjede u prva dva kola.

Prošle je sezone oboren rekord kad je prvenstvo osvojeno bez poraza, a sad su, eto, Damir Krznar i Zoran Mamić oborili negativan rekord po osvojenim bodovima u prva dva kola prvenstva.

- Sve što se događalo s Mamićima jako je uzdrmalo momčad. Ostavilo je puno traga na igračima. To se vidjelo u ovim utakmicama, Dinamo jednostavno nije pravi - kaže nam legendarni trener Otto Barić.

Herr Otto ovih dana pozorno prati sve što se događa u Maksimiru.

- Nema igre, nema neke jasne vizije i to je najveći problem. Ipak, mislim da će u prvenstvu uskoro proigrati. Krenut će serija, koju nitko u Hrvatskoj ne može zaustaviti. Ne sumnjam da će Dinamo uskoro imati prednost na vrhu - rekao je Barić, koji je optimist uoči uzvratne utakmice s Folom Esch.

- Bila bi katastrofa da se ispadne. Mislim da do toga ipak neće doći. Vjerujem da će Dinamo dobiti i proći dalje.

U pravu je stari lisac Barić kad kaže da nema igre i jasne vizije. Barem u prve dvije utakmice, protiv Hajduka i Fole. Protiv Osijeka su u Gradskom vrtu ipak viđeni neki pomaci. Barem su se stvarale prilike. Sreća nije bila saveznik Zagrepčana. Čak tri pogođene stative i promašene još dvije-tri dobre prilike.

- Očito smo se negdje zamjerili lopti. Bitno da smo dobro odigrali - rekao je nakon osječkih 1-1 Angelo Henriquez.

Zoran Mamić je na pripremama u Sloveniji tvrdio kako će Čileanca odmarati nakon povratka s Copa Americe, da će propustiti Folu i još neke utakmice na početku sezone. Ali zagustilo je, pa umorni Angelo igra praktički bez dana odmora između dvije sezone.

Dinamovci danas jutarnjim letom putuju u Luksemburg. Utakmica s Folom se neće, kao prije dvije godine, igrati u Differdangeu, na stadionu gdje je naš prvak pobijedio 5-0. Preselila se Fola za Europu u glavni grad, na stadion Josy Barthel.

Valjda to neće biti nikakav problem za “modre”, koji jako vole gostovanja u pretkolima Lige prvaka. Jako ih vole i na njima su jako uspješni. Posljednji je put Dinamo na gostovanju u pretkolima Lige prvaka izgubio u kolovozu 2011. godine od Malmöa u Švedskoj.

Nakon toga je iduće godine slijedio remi s Ludogorecom, a onda sedam gostujućih pobjeda zaredom u pretkolima Lige prvaka. Samo su u jednoj od tih sedam utakmica Zagrepčani primili golove, dva komada od Austrije u Beču 2013.

Opet se mijenja sastav, vraćaju se Pinto i Pivarić

Ante Ćorić je bolje, no nakon što je propustio Folu i Osijek propustit će i gostovanje u Luksemburgu. Trener Mamić nije ga poveo na utakmicu. U obrani se očekuje povratak Pinta i Pivarića, koji nisu zadovoljili u prve dvije utakmice sezone pa zbog toga nisu niti putovali u Osijek. 

Bolje je i Leonardo Sigali. On ili Filip Benković zaigrat će u paru sa Šimunovićem.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 33

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana