Obavijesti

Sport

Komentari 18

'Moniza svi igrači obožavaju, a taktika mu je uvijek - u napad'

'Moniza svi igrači obožavaju, a taktika mu je uvijek - u napad'
1

Ricardo Moniz je spreman i posvađati se za svoje igrače, kaže drugi Hajdukov golman Marko Ranilović, koji je s njim već surađivao u mađarskom Ferencvarošu

VIDEO

Iako je u gotovo sezonu i pol pod trenerskom palicom Nizozemca Ricarda Moniza branio za Ferencváros u samo jednoj službenoj utakmici, pričuvni golman Hajduka Marko Ranilović o svom bivšem, a možda i budućem treneru, ima samo riječi hvale.

- Iznenadilo me kad sam pročitao da bi Moniz mogao doći u Hajduk. Prvo bih naglasio da našeg sadašnjeg trenera iznimno cijenim, ali i Moniz je sjajan. To je ozbiljan, ‘familijaran’ čovjek, vrhunski trener i marljiv radnik koji ima specifičnu trenersku filozofiju. Kod njega smo uvijek igrali agresivno, napadački, s visokim presingom na protivnika od prve minute.

Ranilović kaže i kako Moniza krasi iznimno poštovanje prema igračima.

- S njim možete razgovarati o svemu, možete mu povjeriti sve svoje probleme, pa i one privatne, i možete biti sigurni da će uvijek stati uz vas. Jednom zgodom smo letjeli na pripreme u Antalyji i grom je udario u zrakoplov. Bilo je zastrašujuće, zrakoplov je propao 500-tinjak metara, no pilot je, nasreću, ubrzo vratio kontrolu. Kad je ‘coach’ vidio da se dobar dio igrača uplašio, inzistirao je da nakon slijetanja ne nastavimo dalje. Sam je platio hotel i noćenje za sve igrače te smo tek sutradan nastavili prema Antalyji - ispričao je Ranilović i nastavio:

- Sjećam se da se jednom posvađao s doktorom zbog gaziranog soka koji je jedan suigrač popio nakon ručka prije utakmice. Doktor ga je napao, no Moniz je stao u njegovu obranu, a ovaj mu je vratio tako da je bio najbolji igrač utakmice. Bezbroj je takvih detalja zbog kojih je Moniz zaslužio respekt nas igrača. Svi su ga redom obožavali.

Mnogi se u Splitu boje da bi strani trener mogao imati problem komunikacije.

- Koliko se sjećam, on osim materinjeg jezika tečno govori engleski i njemački, tako da smo normalno komunicirali - prisjetio se Ranilović, koji je zadovoljan kako se snašao u Hajduku.

- Znao sam kamo dolazim, znao sam da je Hajduk velik klub i znao sam da ću biti rezerva Kaliniću, tako da me ništa nije iznenadilo. Zadovoljan sam kako se sve odvija i nadam se da ćemo do kraja sezone popraviti rezultate.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu