Obavijesti

Sport

Komentari 6

Na Euru bez Hrvatske ipak ima Hrvata: Sanjam finale u Grčkoj

Na Euru bez Hrvatske ipak ima Hrvata: Sanjam finale u Grčkoj
2

Hrvatska nogometna reprezentacija do 19 godina nije se uspjela plasirati na skoro EP u Grčkoj. No tamo je Austrija koju s kapetanskom trakom predvodi David Domej

VIDEO

Na smotru najboljih europskih reprezentacija za igrače do 19 godina, koja će se održati od 6. do 19. srpnja u 'uzburkanoj' Grčkoj, hrvatski se juniori nisu plasirali. No, ipak, taj 'Euro bez Hrvatske' imat će Hrvata.

Naime, u elitnom kolu kvalifikacija i od Hrvatske i od Italije i od Škotske bolja je bila Austrija. A ta je Austrija, 'puna Hrvata', ili, možda preciznije, mladića hrvatskih korijena. Adrian Grbić, Petar Gluhaković, Marko Kvasina, Daniel Ripić, Stefan Perić... A na čelu im stupa stasiti kapetan i još jedan dragulj splitskog Hajuka - David Domej, 188 cm visoki stoper koji je u siječnju 2015. napunio 19.

- Ponosan sam i čast mi je voditi reprezentaciju Austrije kao kapetan, jer mi smo jedino godište koje se tamo uspjelo plasirati na U17 Europsko, pa U17 Svjetsko prvenstvo, a evo nas sada i na Euru U19. Ne moramo se nikoga bojati jer smo pokazali da možemo napraviti dobar rezultat protiv svakoga. Svi imaju pravo sanjati o finalu, pa tako i mi - rekao je za Goal David Domej.

Što takav igrač koji s pravom sanja finale Eura, još k tome po majci Hrvat,  radi 'kod Austrijanaca'? Jer, uz dužno poštovanje slovenskim sjevernim susjedima, ipak su mnogo slabije rangirana reprezentacija od Hrvatske.

- Imam pravo nastupa za Hrvatsku (kontakata sa HNS-om je bilo, nap. a.), Sloveniju (otac je rodom iz Slovenije), te Austriju gdje sam odrastao. Reći ću vam iskreno: u Austriji sam napravio prve nogometne korake, dobio sam maksimalno povjerenje još od kad sam počeo igrati za reprezentaciju U16. Nadalje, već sam kao mlad spoznao kako je teško kad te ozbiljna ozljeda udalji s terena, a prilikom oporavka mi je austrijski savez stalno bio pri ruci, omogućili su mi izuzetno kvalitetnu rehabilitaciju. Tu su i suigrači, ujedno i veliki prijatelji... Zato moram biti pošten i reći da zasad, nakon svega što sam prošao, ne razmišljam o tome da, ako dođem do tog nivoa, što ovisi o meni i mom radu, igram za neku drugu seniorsku reprezentaciju osim Austrije - priča Domej.

David je igrač druge momčadi Hajduka, zasad.

- Dugo sam bio u Rapidu, igrao nešto na posudbi i za juniorsku momčad, no želio sam promijeniti sredinu. Ponuda je bilo, iz Austrije i Italije, no kada sam čuo za interes Hajduka, odmah sam rekao kako želim u Split.

Kako David Domej vidi svoj razvoj u Hajduku, nada li se borbi za naslov s Dinamom i Rijekom te kako je propao transfer u veliki Milan pročitajte na goal.comu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom