Obavijesti

Sport

Komentari 25

Na ljeto ide u mirovinu: Sretan 40. ročkas, gospon Vugrinec...

Na ljeto ide u mirovinu: Sretan 40. ročkas, gospon Vugrinec...
1

Mark Schwarzer jedini je s više od 40 godina koji je zaigrao u popularnim ligama 'petice' ove sezone. Davor Vugrinec danas ulazi u svoje peto desetljeće života

VIDEO

Odigrat ću još tih nekoliko utakmica. I onda je to to, dosta je nogometa, rekao je Davor Vugrinec, koji će danas proslaviti 40. rođendan. Prvi gol u HNL-u zabio je još prije 23 godine, od tada je u 14 sezona, koliko je odigrao na hrvatskim travnjacima, zabio 146 golova.

Otac Stanko ga je od najranijih dana zarazio nogometom. Kao klinac na svakoj utakmici pratio je oca, koji je igrao za Novo Selo Rok i Varteks.

“Umjetnost je moja dominantna strast. U tome ću ostati do kraja života” - pronašao je strast izvan nogometa

- Švercao me, pa sam u mnogo utakmica čak sjedio na klupi, iako nisam smio. Pokrio bi me dekom, njegovi suigrači skrivali, no svejedno bi me ponekad vidio sudac ili delegat i poslao na tribinu jer nisam smio sjediti na klupi. Zarazio sam se tad nogometom, zato i trajem još - rekao je Vuga i nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Puno ima u genetici, ali cijelu karijeru pazio sam što radim.

Ono što je bio nogomet u tinejdžerskim danima pred kraj karijere zamijenila je umjetnost. Sve su tanje spone koje ga vežu uz nogometne terene, a male su šanse da ćemo ga nakon aktivne igračke karijere još vidjeti u svijetu nogometa.

“Moj otac izdržao je do 36. godine, ja nešto dulje. Na ljeto je nogometu kraj” - igrat će još samo desetak susreta

- Ne mogu bez treninga ili utakmica. Za time žudim jer sam navikao na to veći dio života. No da budem iskren, nogomet slabo pratim. Pogledam reprezentaciju, ostale utakmice rijetko. Evo, nisam ni zadnji El Clásico pogledao - iskren je napadač Slaven Belupa.

Bio je blizu Milana i Arsenala, no ipak nije zaigrao za jedan od najvećih svjetskih klubova.

- Već sam i jednom nogom bio u Nantesu... Ne žalim ni za čim, nema smisla vraćati se u prošlost. Zadovoljan sam time kakva mi je bila karijera - zaključio je 40-godišnji Vugrinec.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića