Obavijesti

Sport

Komentari 6

Najbolji branič ukrajinske lige želi zaigrati za reprezentaciju

Najbolji branič ukrajinske lige želi zaigrati za reprezentaciju
1

Ovdje nogomet vole, a Darijo Srna i Nikola Kalinić su zvijezde... Imam želju igrati za reprezentaciju, bilo za Hrvatsku ili BiH. U najboljim sam godinama, kaže Ivica Žunić

VIDEO

Po mišljenju ukrajinskih trenera, Ivica Žunić najbolji je branič ukrajinskog prvenstva, čiju ligu stručnjaci svrstavaju na 10. mjesto europskih nogometnih prvenstava. Takav status stekao je dosta brzo jer je u trenutačno sedmoplasirani Volyn uz Lutska stigao tek u rujnu prošle godine. Odigrao je 13 utakmica u prvenstvu (od 15), svih 13 u cjelosti (1170 minuta).

Zabijao i golove

Ima i tri kup-nastupa (270 minuta). Iako igra kao posljednji čovjek obrane, 195 cm visoki Ivica strijelac je i dva gola u prvenstvu:

- Prošao sam sve uzraste u Elektrobosni iz moga rodnog Jajca, pa onda jedno vrijeme igrao za Tomislav iz Tomislavgrada. Želja za napretkom dovela me u Beč. Dobre igre u nekoliko nižerazrednih klubova bile su razlog za poziv na probu u bečkoj Austriji. Poslije dvije utakmice trener Hans Dichanich ponudio mi je potpis ugovora. Bilo mi je lijepo u tome velikom klubu. Igrao sam za drugu momčad i imao podršku više igrača s područja bivše države, koji su kao i ja nastupali za Austriju - priča Žunić.

- Ipak, prešao sam u Mattersburg, iz Burgenlanda blizu Beča. Tamo sam ostao dvije godine, sakupio 28 nastupa. Ponosan sam što sam u Mattersburgu igrao s Gocom Sedloskim, makedonskim reprezentativcem, koji je imao veliku karijeru u Hajduku i Dinamu Igrao sam zapaženo, jer da nisam, sigurno ne bih dobio unosnu ponudu za prijelaz u poljski prvoligaš Tychy za koji sam u dvije sezone odigrao blizu 50 utakmica.

Ambicije

Ivica je ambiciozan momak, pa je prihvatio ponudu za prijelaz u Volyn jer ipak je ukrajinska liga jača. A trener Vitalij Kvarcjaniy ima u Ivicu golemo povjerenje.

- Trener me cijeni. To je bez dvojbi najbolji trener s kojim sam radio. Grad Lutsk na sjeverozapadu Ukrajine ima oko 200.000 stanovnika, mirno je mjesto, daleko od rata koji se nažalost vodi na istoku Ukrajine. Ovdje nogomet vole, a Darijo Srna i Nikola Kalinić su zvijezde... Pratim bh. prvenstvo. Imam želju igrati za reprezentaciju, bilo za Hrvatsku ili BiH. U najboljim sam godinama, rođen sam 11. rujna 1987. u Jajcu - kaže Ivica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'
Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi