Obavijesti

Sport

Komentari 10

Najluđi navijači: Slavio krađom bijele točke i prošao bez kazne

Najluđi navijači: Slavio krađom bijele točke i prošao bez kazne
9

Stotine navijača Fortune počelo je prerano slaviti ulazak njihova kluba u Bundesligu, a jedan je "biser" iščupao travnjak oko bijele točke i nekažnjeno odšetao s terena...

VIDEO

U sljedećim tjednima na portalu 24sata pozabavit ćemo se najluđim navijačima u svijetu sporta. Tetovaže, posebna imena, vjernost i u starosti ili suludi potezi - sport je ove navijače odvukao preko granice uobičajenog pri iskazivanju podrške svojoj omiljenoj momčadi. Među njima je i navijač Fortune Düsseldorf koji je tijekom utakmice raizgravanja za Bundesligu ukrao dio travnjaka.

Njemačka je na glasu kao zemlja u kojoj je kultura ponašanja na nivou, pa i u sportu. No slučaj koji se dogodio prije gotovo tri godine natjerat će vas da ponovno promislite i zapitate se ima li granica (navijačkoj) ludosti .

Svibanj je 2012., Fortuna i Hertha igraju uzvratnu utakmicu razigravanja za Bundesligu u Düsseldorfu. U prvoj je Fortuna u Berlinu pobijedila 2-1, a u drugoj je Raffael pet minuta prije kraja zabio za 2-2 gostiju. Herthu samo gol dijeli do ostanka u ligi, dramatično je . I tu se ukazuju navijači.

Utakmica ulazi u nadoknadu, a stotine ljudi počinje prerano slaviti, probija osiguranje i ulazi na travnjak . Među njima i jedan poseban slučaj.

VIDEO

Navijač Fortune ležerno je došetao do šesnaesterca svoje momčadi, zavukao ruku na mjestu gdje je bijela točka za penal, pogledao prati li ga tko i nakon što je pomislio da ga nitko ne gleda, iščupao je komad travnjaka i uz pratnju zaštitara maknuo se s terena s plijenom u rukama .

I nakon što su zaštitari i policija nekako uspjeli zauzdati provalnike na teren, sudac Wolfgang Stark poslije 20 minuta mogao je privesti utakmicu kraju. Fortuna je s ukupnih 4-3 izborila Bundesligu i tamo se zadržala samo jednu sezonu, no upad na teren i kontroverzna krađa travnjaka bez ikakve reakcije službi tresla je nogometne i političke krugove u Njemačkoj.

Trener Herthe Otto Rehhagel nakon utakmice izjavio je kako očekuje da se odigra novi dvoboj, dok je njegov kolega iz pobjedničke momčadi to, naravno, demantirao.

- Sudac je taj koji je odgovoran za utakmicu i regularnost ne smije dolaziti u pitanje. Bilo je premalo redara na stadionu , ali upad navijača nije bio nasilan, nego su se veselili. Nasilje se ne može staviti u ovaj kontekst - poručio je Werner Wolf .

NPH/Pixsell

Tadašnji i aktualni izbornik "elfa" Joachim Löw obrušio se na incident Fortuninih navijača prozvavši ih skandaloznim , a kritikama se pridružio i Felix Magath , tadašnji terner Wolfsburga.

- Problemi između kluba i njegovih navijača uvijek su isti. Navijači sebe ne vide samo kao pasivne aktere, nego žele i intervenirati . Dio njih sigurno je planirao upotrijebiti pirotehniku.

U Engleskoj je proslava navijača s njihovim miljenicima na terenu nakon ulaska u viši rang natjecanja postala tradicija i ne pridaje joj se veća negativna pažnja, no u Njemačkoj je priča ipak drugačija.

Zbog ulaska na teren, paljenja baklji i besramne krađe travnjaka u Düsseldorfu, ali i prijašnjim sličnim slučajevima, povuklo se pitanje postavljanja ograda kraj terena koje se gotovo tri godine poslije ipak nisu uvele kao obveza za tamošnje klubove. Neki ih stadioni imaju, drugi ne, no čini se kako želju huligana za ispadom ne može baš ništa spriječiti .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba