Obavijesti

Sport

Komentari 111

"Ne damo Hajduk": Političari, pustite vi naš klub na miru...

"Ne damo Hajduk": Političari, pustite vi naš klub na miru...
2

Ivo Baldasar je tijekom sastanka s vodstvom kluba zatražio ostavke. Udruga "Ne damo Hajduk" reagirala je priopćenjem. Poručuju političarima da se okane kluba

VIDEO

Navijači Hajduka okupljeni u udrugu ''Ne damo Hajduk'', oglasila se priopćenjem, nakon što su u javnost izašli detalji razgovora gradonačelnika Ive Baldasara i vodstva kluba. 

Baldasar je tijekom sastanka zatražio ostavke čelnika Hajduka zbog loših sportskih rezultata i rezultata poslovanja, što su predsjednik uprave Marin Brbić i predsjednica Nadzornog odbora Branka Ramljak odbili. 

Tekst priopćenja udruge donosimo u cijelosti:

Zašto ste, gospodo, sada počeli govoriti o Hajduku? Gdje ste bili dok su politički postavljene uprave i nadzorni odbori sudjelovali u višegodišnjem devastiranju kluba? Tada je šutnja bila zlato. Kako je gradonačelnik Ivo Baldasar kazao da svoje nezadovoljstvo temelji na reakcijama navijača i građana, mi moramo reagirati kao navijači i građani i kazati da bi bili jako zahvalni gospodinu Baldasaru da se što manje pača u rad nogometnog kluba za koji navijamo. Kako se Hajduk i navijači ne pačaju u rad komunalnog poduzeća "Parkovi i nasadi", koje je 2013. godinu završilo s minusom od preko četiri milijuna kuna, tako je pošteno da gradski političari Hajduk puste na miru. 

Grad je u trenutku kad je ovaj nogometni klub prestao biti pogodan za isisavanje bilo kakvih sredstava, jer se izvuklo što se moglo izvući, dao članovima da biraju Nadzorni odbor. I to fukncionira. Koliko god se dio političara te novinara trudio lažno prikazati da je situacija loša, Hajduk je nikad zdraviji. Posluje se racionalno, rezultati nisu ništa lošiji nego li u vrijeme kad su pojedini igrači plaćani i po pola milijuna eura godišnje, a čitav je rad transparentan. Bizarno zvuče izjave političara da ne mogu vidjeti financijsko stanje kluba. Za razliku od nekih razvikanih sportskih subjekata, Hajduk je dioničko društvo i kao takav dužan transparentno objavljivati financijska izvješća. 

Tako da svatko tko želi može na stranicama Fine vidjeti recentno Hajdukovo izvješće. Ako želi. Što pokazuje da izjave takvih političara jednostavno služe za skupljanje jeftinih političkih poena i za to ih može i mora biti sram. Stoga, gospodo političari, pustite vi Hajduka na miru. Navijači su ga spasili u trenutku kad je bio pred smrtnim hropcem. Tada vas nigdje nije bilo. Red je i da se sad ne pačate. 

Ostavite klub onima koji su s njime bili stalno i koji jedini bezuvjetno žele dobro. Ovaj hibridni socios model pokazao se nemjerljivo uspješnijim od političkih kadroviranja, stoga nemate nikakvo moralno pravo mijenjati ovaj sustav. I za kraj, iako vam se izbori čine daleki, napominjemo da su navijači Hajduka dobrog pamćenja. Da, vaše ponašanje sljedećih tjedana nagrađivati će se ili kažnjavati kad za to dođe vrijeme, na najbolji demokratski način.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 111
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja