Obavijesti

Sport

Komentari 32

Ne treba: Četiri Premierligaša bez troška u prijelaznom roku

Ne treba: Četiri Premierligaša bez troška u prijelaznom roku
1

Najaktivniji nisu bili velikani nego oni manji klubovi. Stoke, Newcastle i Watford su doveli najviše igrača dok United, Villa, Palace i WBA nisu potrošili ni funte

VIDEO

Englezi su u siječanjskom prijelaznom roku ukupno potrošili 186,4 milijuna funti (približno 246 milijuna eura). No ono što je zanimljivo je da su velikani uglavnom mirovali, a čak četiri kluba nisu potrošila ni funte - Manchester United, Aston Villa, WBA i Crystal Palace. Par stotina tisuća funti potrošili su Manchester City i Tottenham dok su najveći potrošači bili Newcastle, Watford i Stoke City. 

Razumljivo, pošto je Newcastle u ljetnom prijelaznom roku 2015. godine uložio velik novac, a nalazi se u zoni ispadanja dva boda od 17. mjesta koje drži Norwich s 23 boda. Steve McClaren nije zadovoljan učinkom napadača Aleksandra Mitrovića i svojih veznjaka pa je doveo Seydoua Doumbiu na posudbu iz Rome i Androsa Townsenda iz Tottenhama dok je Ayoze Perez produžio ugovor. Od veznjaka su stigli Jonjo Shelvey iz Swanseaja i Henri Saivet iz Bordeauxa.

Posljednjeg dana prijelaznog roka Stoke City je postavio najskuplji transfer dana potpisavši veznjaka Giannellija Imbulu iz Porta za 24 milijuna eura.

Mark Hughes je, osim Arsenea Wengera, najdugovječniji menadžer u Premier ligi. Ove sezone ima odličan napad predvođen Markom Arnautovićem, Bojanom Krkićem i Xherdanom Shaqirijem. No zapinje u veznom redu stoga ne čudi ovaj potez uprave.

S druge strane, Watford je, uz Leicester i West Ham, najveće iznenađenje ovogodišnje Premier lige. 'Stršljenovi' se nalaze na 10. mjestu, ali samo pet bodova od 5. koje vodi u Europsku ligu. Potpisali su golmana Costela Pantilimona iz Sunderlanda, krilnog napadača Nordina Amrabata iz Malage, veznjaka Abdoulayea Doucourea te krilnog napadača Adalberta Penarandu, tinejdžera, koji je stigao iz Rennesa. 

Najveće pojačanje Watforda sigurno je Mario Suarez, koji se nije nametnuo u Fiorentini. Suarez je potpisao za Watford na četiri i pol godine.

- Moram dati sve od sebe kako bi igrao. Watford radi sjajan posao ove sezone i želim dati sve od sebe kako bi pomogao momčadi. Jako sam uzbuđen - rekao je zadnji vezni Mario Suarez.

Zanimljivo, najveću zaradu u siječnju ostvario je Chelsea. Prodao je Ramiresa u Kinu za 30-ak milijuna eura dok je stigao Alexandre Pato na posudbu. Pogledamo li ljetni i zimski prijelazni rok, Englezi su ukupno potrošili više od milijardu funti.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica