Obavijesti

Kolumne

Komentari 28

Ne treba ti patnja da dokažeš. Svoj klub voli se bezuvjetno...

Ne treba ti patnja da dokažeš. Svoj klub voli se bezuvjetno...
1

DOSTA JE TOGA S MAMIĆEM Volio bih da Dinamo ima publiku bez obzira tko mu je na čelu, Zdravko Mamić ili netko drugi... Ne treba ti dokaz. Samo voliš i to je to...

VIDEO

Da Hrvatska ima pet Dinama, ne bi bilo dovoljno, a zato što se Mamić ne zna ponašati, izgleda da je i jedan Dinamo previše.

No pitanje je ne dolazi li publika zbog Mamića, kao što u neke restorane ne ideš jer ti se gazda ne sviđa, ili zato što je razmažena u doba najveće slave zagrebačkog sporta.

Davis Cup, Jugoslavija – Švedska 4-1. Zagreb, veljača 1991. godine. Ivanišević i Prpić pobijedili su Edberga u igri parova, Ivanišević je pobijedio Svenssona, a kad više nije bilo bitno, Gustafsson je pobijedio Prpića i osvojio bod za Švedsku. Igra tada već omražena Jugoslavija, dvorana puna.

U ožujku 1994. igraju Hrvatska i Norveška i Zagreb ne napuni dvoranu. Ma, da Ivanišević samo trenira, moraš napuniti dvoranu, a kamoli da igra. Da i ne trenira, da samo sjedi na klupi, u Londonu bi ga gledalo pet tisuća ljudi, Zagreb - nula bodova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Još je tadašnji predsjednik HOO-a Antun Vrdoljak morao spašavati organizatora nalazeći pare u zadnji čas. Zvao je firme i, kaže legenda, govorio da će ili dati njemu deset tisuća maraka za meč ili će ih nazvati Tuđman pa će dati dvadeset...

Dinamo i Hajduk imaju na čemu graditi i nakon što se publika pomirila da će uspjehe iz Titova, a onda sitno iz Tuđmanova doba - isti je to sustav upravljanja bio - biti nemoguće ili teško ponoviti.

Što se Hajduka tiče, volio bih prije starosti dočekati da nestane patnički dio rečenice “Volim Hajduk, pa makar i gubio”. “Volim Hajduk” je dovoljno. Ne treba ti patnja, ne treba ti poraz da bi dokazao da voliš. Ne treba ti dokaz. Voliš i to je to.

Volio bih prije starosti dočekati da Dinamo ima publiku koja gleda utakmice neovisno s kime momčad igrala i tko vladao klubom. “Volim Dinamo iako ga vodi Mamić”. Što će ti ovo s Mamićem? “Volim Dinamo” je dovoljno.

Općenito, mislim da će najveći uspjeh za zagrebačku publiku biti zavoli li više sport nego pobjedu. Zavoli li nogomet više nego pokazivanje sebe na stadionu samo zato što je došao Bayern, kako su nekoć žene bundu morale pokazati baš na Ciboni.

Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'
SKENDERICA 1912

Najstariji restoran u Zagrebu: Na brijegu je sve 'po domaći'

Od samog otvaranja, u restoran Skenderica dolaze gosti željni jednostavne, domaće hrane. Sir i vrhnje koje nabavljaju na Kvatriću ide u najfinije štrukle

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!
DAMIR MIŠKOVIĆ ZA 24SATA

Da nije stranih sudaca, imali bismo pakao, a želim zaigrati za Rijeku, ali mi Sopić neće dati!

Plus+ Naslov iz 2017. nas je financijski unazadio dvije godine, a vjerojatno će i ovaj. Ali ovaj put imamo puno ponuda za sve naše igrače, ali najviše za jednog. Uvjeren sam da će Rijeka biti prvak, kaže Damir Mišković
Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'
'BRAK NA PRVU'

Filipu je žao zbog svega što je rekao na vjenčanju s Tamarom: 'Uvijek sam za iskrenost, ali...'

Filip i Tamara prvo su gledali kako on govori da se ne bi okrenuo za djevojkom kao što je Tamara jer nije njegov rang