Obavijesti

Sport

Komentari 8

Nenad Bjelica: Zasad ne želim trenirati klubove iz Hrvatske...

Nenad Bjelica: Zasad ne želim trenirati klubove iz Hrvatske...
1

Nenad Bjelica austrijski je WAC doveo iz treće lige u prvu ligu. U debitantskoj prvoligaškoj sezoni se borio za Europsku ligu. Pročitajte njegov intervju u 24sata

VIDEO

24sata: S WAC-om ste napravili čudo. Prije dvije godine igrali ste u trećoj ligi, a u debitantskoj prvoj ligi do zadnjeg kola ste se borili za nastup u Europskoj ligi. Jeste li očekivali takav uspjeh?

- To što nismo izborili Europu ne mijenja činjenicu da je ovo bila najbolja sezona u povijesti kluba. Sve su moje vizije ostvarene. Kad sam preuzeo WAC u trećoj ligi, uprava kluba nije gledala prema elitnom razredu. No poznavao sam austrijsko tržište i posložili smo finu momčad.

24sata: Vi u klubu niste samo trener nego ste još sportski i tehnički direktor. Smeta li vam to?

- Doslovce vodim brigu o svemu. Ne žalim se, volim imati potpunu kontrolu. Predsjednik je jako zadovoljan, sam kaže da mi je dao puno povjerenje, a da nije pretpostavljao toliki uspjeh.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

24sata: Nositelji igre su vam španjolski igrači. Četvoricu ste i sami angažirali. Zar za hrvatske nije bilo mjesta?

- Ti dečki igrali su u španjolskoj drugoj ligi, dobri su nogometaši i jeftiniji nego da sam uzeo hrvatske igrače. Nažalost, to je tako. Malo bolji hrvatski nogometaš ne želi doći u Austriju, a Španjolac ovdje igra za tri do pet tisuća eura. Kod mene su Španjolci jako zadovoljni, znam jezik, komunikacija je izvrsna i svi su sretni što su došli u WAC. Austrijska liga se ne smije podcjenjivati, pa danas su u Hrvatskoj najbolji nogometaši oni koji su igrali u austrijskoj drugoj ligi.

24sata: U čemu je tajna vašeg trenerskog uspjeha?

- Tajna uspjeha je to što jednostavno obožavam trenerski posao. Kao trener se osjećam puno bolje nego kao igrač. Obožavam odgovornost. Kao igrač od nje možeš pobjeći, dok je kao trener moraš preuzeti. To mi se sviđa.

24sata: Je li istina da vas je Osijek kontaktirao?

- Srce mi je zatitralo kad su me nazvali, ali moj dolazak je sada nemoguća misija. Svoju karijeru gradim u drugom smjeru, želim biti trener u Španjolskoj ili Njemačkoj. Osijek je moj klub, ali zasad se ne mislim vraćati. Nikad ne reci nikad, no treniranje u Hrvatskoj me sada ne zanima.

24sata: Kako gledate na Štimčevu reprezentaciju?

- Igrački je ista kao kod Bilića, ali vidim veću disciplinu. Štimac se trudi probuditi ponos i naboj. Reprezentacija ima sposobnost napraviti velike stvari, ali ako ne bude našeg specifičnog pritiska.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića