Obavijesti

Sport

Komentari 149

Niko Kovač: Sad vidite zašto sam Brozovića vodio u Brazil

Niko Kovač: Sad vidite zašto sam Brozovića vodio u Brazil
5

Marcelo je u Interu pokazao koliko vrijedi, uvijek sam govorio da je sjajan. I Mateo Kovačić će doći na svoje, rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Niko Kovač

VIDEO

Luka je dobro. Nismo se čuli jer je dogovor bio da se čujemo samo ako bude nekih problema. Hvala Bogu, problema očito nema. Ne znam još u kakvom će stanju biti za Norvešku, hoću li s njim moći računati za svih 90 minuta. Odigrat će neke minute i u Realu, pa ćemo vidjeti, kaže nam izbornik Niko Kovač.

Približava se važna utakmica protiv Norveške, 28. ožujka u Maksimiru treba potvrditi sve dobro što smo dosad napravili u kvalifikacijama za Euro 2016.

Hrvatska je nakon četiri kola vodeća s deset bodova, toliko ima i Italija, ali Norveška sad zaostaje samo bod.

- Oni su tipična skandinavska momčad, homogena i disciplinirana momčad. Mi moramo nametnuti svoju igru kroz posjed lopte, a dobro znamo da će oni biti opasni iz kontre. Morat ćemo probiti taj njihov ‘beton’ - osvrnuo se Kovač na idućeg protivnika.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Razloga za zadovoljstvo ima puno. Modrić je na pragu povratka, Perišića muči mišić, ali i on bi trebao biti spreman. U odličnoj su formi Rakitić, Mandžukić, Subašić je jedan od najboljih golmana u Ligi prvaka, a Marcelo Brozović već se nametnuo u Interu. Baš je Brozovića u reprezentaciju prvi pozvao Niko Kovač. Očito je izbornik imao “nos” kad se odlučio pozvati Marcela.

- On ima igru u oba smjera. To što ga je kupio Inter i što je ondje standardan samo dokazuje njegovu kvalitetu. To sam vidio još u mladoj reprezentaciji. Govorio sam kako je odličan i, uostalom, zbog toga je i išao na Svjetsko prvenstvo. Sve ovo je dokaz da sam bio u pravu kad sam mu dao priliku - nahvalio je Brozovića izbornik.

Sanjin Strukic/PIXSELL

S druge strane, Matea Kovačića trener Intera Roberto Mancini često proziva. Bilo je tako i nakon novog poraza Intera, od Fiorentine. Mateo u jednoj utakmici oduševi, a onda, čim Inter izgubi, Mancini ga označi glavnim krivcem za poraz.

- Nisam tamo, pa ne znam što Mancini od njega očekuje. Mateo je još mlad igrač, nije sporna njegova kvaliteta, ali pitanje je ima li on iskustva za ono što bi Inter sad htio. Ne sumnjam kako će sve doći na svoje kad je u pitanju Mateo Kovačić - kaže nam Niko Kovač.

Reprezentacija će se za utakmicu s Norveškom okupiti u ponedjeljak 23. ožujka. U medijima se nagađalo da bi se u momčad mogao vratiti Nikica Jelavić, ali poznajući izbornika Kovača, u tome nema niti trunka istine. Uostalom, Jelavić je svojevoljno napustio “kockaste”, Niko ga se nije odrekao. Odlaskom iz Osijeka Nikica je završio svoju reprezentativnu epizodu, krenuo je svojim putem i tu je priča riješena i poznata.

Kovač se na toj temi nije htio niti zadržavati. Fokusiran je samo na Norvežane i susret koji nam može puno donijeti. S pobjedom u toj utakmici došli bismo na korak od Eura.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka