Obavijesti

Sport

Komentari 60

Niko: Pep želi bolje nakon 6-1, tako želim i ja nakon ''petice''

Niko: Pep želi bolje nakon 6-1, tako želim i ja nakon ''petice''
3

PRVI PUT Nikad nisam ni igrao ni vodio momčad pred praznim tribinama, kaže izbornik Niko Kovač, koji nije promijenio svoje mišljenje o partiji protiv Norveške...

VIDEO

Prošli tjedan izbornik Niko Kovač bio je u Španjolskoj. U utorak na Nou Campu, gledao je četvrtfinale Barcelona - PSG, onda u srijedu na Santiago Bernabeu Real - Atletico. Kratko se vidio i s hrvatskom kolonijom na Pirinejima.

- S Lukom sam kratko pričao, kod njega ide nabolje. Nadam se da će biti spreman za Italiju, ali volio bih da prije toga odigra i poneku utakmicu za Real - počeo je Niko i nastavio:

- Ligamenti su uvijek specifični, ne smije se žuriti s povratkom, to se do kraja mora zaliječiti. Nažalost, riječ je o njegovoj jačoj, desnoj nozi.

Vidio se izbornik s Modrićem, a popričao je i s Marijom Mandžukićem. Mandžo je bez gola za Atletico od 21. veljače.

- Dobio je neugodan udarac protiv Leverkusena u Ligi prvaka. Muči ga skočni zglob. Mandžo igra pod injekcijama i lijekovima - kaže nam Kovač.

Što se tiče njegova statusa u madridskom Atleticu, nema nikakvog razloga za brigu.

- Status mu je vrlo dobar, samo se nadam da će što prije zabiti gol. Njegov značaj za Atletico jako je velik.

DPA/Pixsell

Pogledao je izbornik uživo Barcelonu i Real, španjolski velikani izbjegli su se u polufinalu Lige prvaka. Barca će na Bayern, Real na Juventus.

- Real ima problema s ozljedama, ali mogli bi mu se vratiti neki igrači. Favorita u polufinalu nema, malu, minimalnu prednost imaju momčadi koje uzvrate igraju kod kuće. To je toliko sitna prednost, izrazio bih je u nanometrima - opisao je hrvatski izbornik.

S europskog nogometa brzo smo se preselili na domaći, reprezentacija je ipak najvažnija.

- Hvala Bogu, neki su igrači u jako dobroj formi. Ima, naravno, i onih koji ne igraju previše, ali nemam nekih velikih primjedbi. Ne bih se previše žalio, toga je bilo i bit će - kaže Niko.

Hrvatska je nakon pet kola vodeća u skupini kvalifikacija za Euro 2016. godine. “Kockasti” imaju 13 bodova, zabili su 15 i primili samo dva gola. Sve je u kvalifikacijama zasad idealno, Kovač može kucnuti u drvo nakon pola utakmica na putu prema Francuskoj. Na Maksimiru je Norveška razbijena, izbornik je unatoč pobjedi 5-1 nakon utakmice bio kritičan. Je li možda mjesec dana nakon utakmice malo promijenio i ublažio svoje mišljenje?!

- I dalje stojim pri svome. Moralo je to biti puno bolje. Primjerice, u prvih pola sata to nije bilo to. I sama činjenica da je Danijel Subašić bio jedan od naših najboljih igrača govori dovoljno za sebe - tvrdi Kovač i nastavlja o Norvežanima:

- Ta utakmica nije bila prava slika mojih igrača. Nisu bili u izdanju kao primjerice protiv Bugarske ili Italije. Znam dobro što mogu očekivati od svojih igrača i oni mogu puno bolje od toga. Dva smo gola Norveškoj zabili u samoj završnici, da nismo, to bi sve drugačije izgledalo. Vidio sam da je Pep Guardiola nakon 6-1 protiv Porta izjavio da Bayern može igrati još bolje. Pa ako to može reći takva trenerska veličina, onda ne vidim ništa sporno u svojim riječima.

Marko Lukunic/PIXSELL

Nastavak kvalifikacija slijedi 12. lipnja protiv Italije na Poljudu. Nažalost za nas, pred praznim tribinama.

- Nikad u karijeri nisam igrao ili vodio utakmicu pred praznim stadionom. To će za mene biti nešto novo. Znam da je savez radio na žalbi, ali ne vjerujem da će od toga biti išta. U zadnjim slučajevima Uefa baš i nije nekoga ‘pomilovala’ - rekao je Niko.

Incident i sramotni napad na izaslanstvo HNS-a na putu za Split nije htio komentirati.

- O tome sam već sve rekao - rezolutan je izbornik.

Sve je rekao u Splitu dan nakon samog incidenta. Do Italije je ostalo 40-ak dana. Pobjedom bismo praktički potvrdili odlazak u Francusku, Niko Kovač se samo moli da ne bude novih ozljeda i da se Luka Modrić vrati za veliki obračun u skupini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 60

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!
FINALE EUROPSKE LIGE

Atalanta - Bayer 3-0: Pašalićevi osvojili prvi europski trofej, prvi poraz Leverkusena ove sezone!

Josip Stanišić počeo je utakmicu za Bayer, ali je izašao već na poluvremenu, dok je Mario Pašalić u igru ušao u 57. minuti. Heroj susreta je Nigerijac Lookman koji je s tri gola uništio Xabijevu momčad