Obavijesti

Sport

Komentari 30

Nitko kao Danijel Subašić ne skida penale: Sve je priprema

Nitko kao Danijel Subašić ne skida penale: Sve je priprema
1

Subašić briljira u Monacu, skinuo je četiri zadnja penala, a jedna lopta završila je pokraj gola te je potvrdio opravdanost uvrštenja među 10 najboljih golmana svijeta

VIDEO

Nisam specijalist za penale, nema tu neke posebne tajne, samo dobra priprema. U stvari, ima jedna tajna, a to je da Andre Amitrano radi za mene, nasmijao se Subašić i otkrio kako je riječ o dugogodišnjem treneru golmana Monaca, čijim je radom prezadovoljan.

- Dugo radimo skupa i on je najzaslužniji za moje dobre obrane. A što se tiče penala, uoči utakmica radimo videoanalize, on zapisuje tko gdje puca i onda je na meni da procijenim hoću li se baciti ranije, čekati... Malo to, malo iskustvo, i eto, pet zadnjih nisam primio, četiri sam skinuo, jedan je otišao pored gola...

Ima Subašić sreće s trenerima golmana, u Splitu ih je promijenio nekoliko, no nekako se najradije sjeća Tonćija Gabrića, koji je trenirao i Pletikosu, Runju, sada i Kalinića.

- Važno je uza se imati čovjeka kojem vjeruješ, trener golmana je ipak nešto drugo od trenera koji vodi cijelu momčad - kaže Subašić, svjestan kako bez dobrog trenera nema ni rezultata.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hvali i aktualnog trenera Leonarda Jardima, koji radi dobar posao s mladom momčadi, ali ga ne iznenađuje ni što je njegov bivši trener Claudio Ranieri tako uspješan s Leicesterom, malim klubom koji je jedno vrijeme bio na vrhu ljestvice Premier lige.

- Ranieri je trener radnik, on voli takve male, radničke momčadi bez velikih zvijezda, momčadi koje ga slijede. Tako je bilo i s nama dok je radio u Monacu. Miran je i staložen, sve ti pripremi i pokaže, taktiku protivnika secira do u najsitnije detalje. - otkriva Subašić, koji je imao sjajan odnos s Ranierijem.

- Kod njega se znalo, kad se radi, radi se, a kad se zafrkava, svi se zafrkavaju. Nikad ne bi rekli na njemu da je zafrkant, ali vjerujte mi. Imao je običaj šetati uz teren i kad bi na jutarnjem treningu netko od igrača pogriješio, samo bi imitirajući zvono povikao: ‘Dili - ding, dili - dong, probudi se...’ - prisjetio se Suba pa nastavio:

- Nama je to bilo simpatično, pa smo ga u šali i nazvali ‘Dili - ding, dili - dong’, ali ni on nama nije ostao dužan, za jedan Božić nam je svima na poklon kupio zvonca koja se vežu ovcama oko vrata... Drago mi je da je uspješan i u Engleskoj, koliko je to moguće s obzirom na strašnu konkurenciju, stvarno je odličan trener i čovjek, ostat će mi u lijepoj uspomeni.

Kako i ne bi bio, s Ranierijem se Monaco, ali i Subašić, vratio u prvu ligu te napravio temelje za plasman u četvrtfinale LP-a.   

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića