Obavijesti

Sport

Komentari 21

Nogometni sindikat upozorio Osijek: Prestanite plašiti igrače

Nogometni sindikat upozorio Osijek: Prestanite plašiti igrače
1

Hrvatska udruga 'Nogometni sindikat' objavila je priopćenje kojim je upozorila NK Osijek da prestane plašiti Ivana Aleksića koji bi trebao potpisati s Jagodinom

VIDEO

Nakon što je Osijek zaprijetio da će podnijeti disciplinsku prijavu protiv Ivana Aleksića (21), javio se i Nogometni sindikat koji je danas na svojim internetskim stranicama objavio priopćenje kojim staje u obranu igračevih prava. Osijekov igrač pred potpisom je ugovora s FK Jagodinom, a Nogometni sindikat traži od NK Osijeka da prestane plašiti Aleksića, koji, prema njima ima pravo raskinuti ugovor. Lijevi bek zatražio je raskid ugovora s Osijekom zbog neisplaćenih plaća.

Priopćenje donosimo u cijelosti...

Danas je NK Osijek objavio kako će podnijeti disciplinsku prijavu protiv Ivana Aleksića koji je pred potpisom ugovora sa FK Jagodina.

Na žalost opet se događa da klub plaši igrača bez osnove. Prema Komentarima FIFA Pravilnika o statusu i transferu igrača, opravdan razlog za prekid ugovora na štetu kluba je kašnjenje plaće 3 mjeseca.

Žalosti nas kada pravne službe pojedinih klubova na poznaju proceduru koja vrijedi izvan granica Hrvatske. Nažalost, kako pravilnici HNS-a nisu usklađeni sa FIFA-inim, klubovi se dovode u zabludu, jer čim igrač odlazi u inozemstvo vrijede FIFA-ina pravila. 

Kako Arbitražni sud HNS-a još uvijek na žalost nije neovisan, tako i donosi odluke koje su u suprotnosti s praksom FIFA-inog suda (DRC),te igrači s pravom imaju nepovjerenje u njegove odluke.

Postupak pred Arbitražnim sudom HNS traje predugo, dok je prema FIFA pravilnicima dovoljno da klub igraču duguje 3 plaće (bez obzira je li pokrenuta predstečajna nagodba), te igrač IZJAVOM može prekinuti ugovor. Kako bi čitateljima plastično približili o čemu se ovdje radi, usporedit ćemo to s primjerom iz života. Zamislite firmu koja svom radniku ne isplaćuje plaću 5 mjeseci, a radnik nema pravo dati otkaz, nego se mora obratiti sudu kako bi sud prekinuo radni odnos. STRAŠNO. Takva su prava hrvatskih nogometaša.

Stoga pozivamo NK Osijek i njegovu upravu, koja je uložila veliki napor kako bi klub dovela na pravi put, da preispita odluku svoje pravne službe te da napravi jedino ispravno, a to je obustava disciplinskog postupka, jer time bi veliki klub poštivao i FIFA-ina pravila. Smatramo kako bi svima nama koji djelujemo u hrvatskom nogometu primarni interes trebao biti dobrobit istog, a stabilnost sustava se temelji na poštivanju pravila i pravilnika. 

Sportski pozdrav, Hrvatska udruga "Nogometni sindikat"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu