Obavijesti

Kolumne

Komentari 6

Nova Birtija: Ustani, šajberu, i nauči ih kako se daje ostavka

Nova Birtija: Ustani, šajberu, i nauči ih kako se daje ostavka
1

Ovi današnji bi Slavka Šajbera nazivali mrkom komunjarom, ali on je dao ostavku ako je to u interesu nogometa, piše Tomislav Birtić u svojoj novoj kolumni "Birtija"

VIDEO

Zapravo, možda jedino zašto Šuker ne bi trebao dati ostavku je - Mamić je ne bi prihvatio. Drugog se razloga ne mogu sjetiti. A kad Maminjo ne bi prihvatio, što da Davor troši vrijeme na paradu. Ovom je nogometu dovoljan Mamić, čije ostavke ne budu prihvaćene. Stvarno nema smisla da ih se sad nareda pet koji svako malo odlaze, ali ih namole da ostanu.

Nikad nećemo znati što bi učinio predsjednik Jugoslavenskog nogometnog saveza Slavko Šajber da se po novinama pisalo da ga je nazvao neki Šapina onog vremena (ili bolje, Džarovski!), koju godinu poslije Titove smrti, i da su malo ćakulali o klađenju tog doba, sportskoj prognozi. No znamo što je Šajber učinio kad je pukla afera sa zlatnicima u Beču.

Istina, cijela je ondašnja Juga bila uvjerena da mu smještaju jer se zbog namještanja rezultata drznuo poništiti cijelo zadnje prvenstveno kolo - a baš su se svi lijepo uhvatili u kolo predvidljivih rezultata - ali Šajber je svejedno dao ostavku. Da je cijela Juga mislila da je kriv, čovjek bi se možda i ubio. Bila je tu i aferica s putnim nalogom. Tajnica mu je stavila nekakav nalog na potpis, ovaj kao i inače nije ni gledao što potpisuje, pa nešto na putnom nalogu nije štimalo.

I eto, imamo - ironija, satira - mrkog komunjaru, udbaša, političkog silnika, bla, bla, bla, koji je hladno dao ostavku jer je smatrao da je to jedino što može učiniti u interesu institucije i nogometa. I imamo ekipu koja se nekoliko godina nakon sredine osamdesetih klela da hrvatski nogomet nikad, ali nikad i baš nikad neće biti kaljuža kakva je bio jugoslavenski nogoš, ali nekako im nikako ne ide… Narod im baš i ne vjeruje. Djeca još i manje.

Nogomet kakav je sad je po mjeri publike kakva je sad. Takav, kakav je sad, prepreka je podizanju nogometa na višu ekonomsku razinu. Sve dok ekipa u kancelariji ne bude reklama, pozivnica za obiteljska druženja na tribinama, teško da će tu biti neke sreće. Što je najgore, uopće ti ljudi ne moraju biti puni vrlina za obiteljska okupljanja. Dovoljno je da samo tako izgledaju, prema van.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu