Obavijesti

Sport

Komentari 97

Modri bek u Premiershipu: Ivo Pinto ide u Norwich za 3 mil. €

Modri bek u Premiershipu: Ivo Pinto ide u Norwich za 3 mil. €
6

Dinamo i Norwich u ponedjeljak su potpisali potrebnu dokumentaciju te će Pinto u Engleskoj danas obaviti liječnički pregled, a Dinamo će zaraditi tri milijuna eura

VIDEO

Ivo Pinto danas će i službeno postati član Norwich Cityja. Čelnici engleskog prvoligaša svojom su financijskom ponudom zadovoljili zahtjeve Dinama te tako u utrci za portugalskog desnog beka pobijedili Anderlecht i Stuttgart.

Pinto (25) se tako više neće ni vraćati u Zagreb, nego će iz svog Portugala otići prema Engleskoj. Dinamo i Norwich City u ponedjeljak su potpisali dokumentaciju i tu više nema povratka, saznaje Goal.

Portugalac je već otišao prema Norwichu gdje će danas u jutarnjim satima prvo obaviti liječnički pregled, a onda i službeno postati novi član Premierligaša. S Norwichem ga u nastavku sezone očekuje velika borba za ostanak u prvoligaškom društvu. Dinamo će za portugalskog braniča u blagajnu spremiti tri milijuna eura, no ta cifra bi s dodatnim bonusima mogla narasti za milijun više.

Pinto tako nakon dvije i pol vrlo dobre godine napušta Dinamo s kojim je osvojio dva naslova prvaka Hrvatske te igrao Europsku ligu i Ligu prvaka. Bio je prvi izbor trenera, a predstavama u Dinamu zaslužio je i poziv na širi spisak portugalske reprezentacije.

Dinamo ga je platio milijun eura portugalskom Rio Aveu, a ovom prodajom sigurno će postati jedan od najisplativijih Dinamovih stranaca uopće. Od dolaska na Maksimir vrijednost na Transfermarktu skočila mu je za milijun i pol i to se svakako može smatrati dobrim Dinamovim poslom. Odlazak u Norwich dobar je posao i za Pinta s obzirom da će igrati u jakom Premiershipu gdje bi možda mogao razmišljati i o pozivu u reprezentaciju.

Zoran Mamić sada ostaje samo na jednom desnom beku, Rumunju Matelu koji je i doveden da jednog dana zamijeni Pinta. Sada će imati cijeli drugi dio sezone da se dokaže treneru i uvjeri 'modre' da ne moraju skenirati tržište u potrazi za novim desnim bekom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 97

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro
KOMENTAR

Sopiću se 'conteovski' pristup neće isplatiti. Zbog sukoba s Miškom mogao bi dići sidro

Plus+ Igrači pod Conteom 'pregore', a čini se da se isto dogodilo i u Rijeci. Željko Sopić (49) u svlačionicu Rijeke donio je silnu energiju, "vozio je" na 5000 okretaja, išao all in...