Obavijesti

Sport

Komentari 446

Soudani okončao post Dinama na Kantridi nakon četiri godine

Soudani okončao post Dinama na Kantridi nakon četiri godine
9

Dinamo je svladao Rijeku 2-1 u derbiju 9. kola MAXtv Prve lige na Kantridi golovima Hilala Soudanija te tako prekinuo četverogodišnji post. Razlika je sada četiri boda...

VIDEO

1395 dana trajalo je sušno razdoblje Dinama na Kantridi i pobjede na Kvarneru. Prekinuo ga je Hilal Soudani, sjajni alžirski napadač koji je nakon hat-tricka Astri dvaput zabio i bijelima te tako odvojio maksimirski klub na čelu ljestvice MAXtv Prve lige nakon devetog kola.

Soudani je doveo Dinamo u vodstvo u 33. minuti poslije Pintova prodora, a Rijeka je zaigrala puno bolje u drugom poluvremenu i vratila se preko Andreja Kramarića (58'). No "modri", koji su na Kantridi po prvi put zaigrali u žutim dresovima, još su jednom šokirali domaćina 21 minutu prije kraja kada je Soudani briljantnim volejem nakon ubačaja Pivarića riješio dvoboj drugim golom za 2-1.

Wilson promašio prazan gol

Dinamo je u utakmicu ušao pomalo samozatajno, očito svjestan da njegov protivnik ima silnu podršku s tribina. Ipak, osim sporadičnih prilaza šesnaestercu žutih, Riječani nisu uspjeli napraviti ništa u prvoj polovici prvog dijela, a na drugoj je strani Wilson Eduardo, koji je ponovno dobio priliku u prvih 11, promašio praktički prazan gol kad ga je Pinto lijepo poslužio u 20. minuti. 

Taj je detalj bio svojevrsni okidač za domaćine koji su počeli sve češće i opasnije prijetiti Eduardu. U razmaku od 60-ak sekundi između 24. i 25. minute tako je prvo Krstanović promašio okvir na dodavanje Cvijanovića, a u idućem napadu Vedran Jugović, kapetan bijelih, glavom naciljao stativu nakon ubacivanja Tomečaka zdesna.

Soudani zna kako zabiti glavom

Stiskao se obruč oko gola gostiju, pucalo se sa svih strana, ali obrana je onda popustila. Ivo Pinto probio je desni bok i ostao na nogama nakon duela s Cvijanovićem. Portugalac je potom lijepo ubacio za Hilala Soudanija, a Alžirac glavom zabio i treći put u četiri dana. Bunili su se igrači Rijeke glavnom sucu Anti Vučemiloviću-Šimunoviću da je trebao suditi faul jer je Pinto nehotice nagazio Cvijanovića, ali on je pokazao na centar.

Čekalo se dugo na bljesak najboljeg riječkog strijelca Andreja Kramarića, a on je naznake dobre igre pokazao krajem prvog dijela dvama dobrim pokušajima; ponajprije iz slobodnjaka u 40. minuti koji je paradom zaustavio Eduardo. No ništa nije mogao u 13. minuti drugog poluvremena kada je ostao sam na "streljani".

Sharbini donio živost kod domaćina

Matjaž Kek uveo je oporavljenika Anasa Sharbinija u igru, a ovaj mu se odužio samo četiri minute nakon što je ušao u igru. S lijevog je boka uputio neugodnu loptu u šesnaesterac Dinama koju je Krstanović promašio, ali nije Kramarić. Najbolji strijelac lige "uvaljao" je svoj 11. ove sezone i Kantrida je eksplodirala.

Alžirac presudio majstorijom

Ohrabreni golom, RIječani su i dalje napadali gol Eduarda, ali nikako ih, baš kao i u utakmici protiv Standarda u četvrtak, nije krasila preciznost. Usprkos dominaciji u prilikama, opet su pokleknuli, a zabljesnuo je ponajbolji igrač "modrih" Soudani. Pivarić je ubacio, domaća obrana kratko odbila, a Alžirac iz okreta krasno pogodio prvi kut i ostavio Vargića nemoćnog. 2-1, Dinamo je opet došao u vodstvo.

Do kraja utakmice bilo je još 20-ak minuta, Riječani su imali sijaset prilika, ali nisu se uspjeli još jednom vratiti. Soudani je na drugoj strani mogao kompletirati još jedan hat-trick, zaprijetio je i mladi Ante Ćorić koji je opet dobio priliku u završnici, no rezultat se nije mijenjao.

Dinamo će ovom pobjedom, osmom u devet kola, povećati prednost na vrhu ljestvice s 25 bodova, a Rijeka ostaje na 21.

MAXtv Prva liga, 9. kolo

  • Rijeka - Dinamo 1-2 (Kramarić 58' / Soudani 33', 69')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 446
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...