Obavijesti

Sport

Komentari 46

Odmor? Ma što je to? Tjedan dana i već idemo igrati dalje

Odmor? Ma što je to? Tjedan dana i već idemo igrati dalje
1

Sportašima trebaju četiri tjedna odmora između sezona, a oni nastave nakon pet, šest dana. Takav je ritam postao neizdrživ, stoga nije čudno da im se ozljede nižu

VIDEO

Zoran Mamić jučer je kompletirao momčad, nedostaje još samo Ángelo Henríquez, koji je s Čileom na Copa Américi. Stigli su u Maksimir reprezentativci Marko Pjaca, Arijan Ademi, Gordon Schildenfeld i Alžirac El Soudani.

Bila su ova četvorica igrača na odmoru, ali na jako, jako kratkom odmoru. Pjaca, Soudani i Schildenfeld su nakon utakmica u reprezentacijama imali slobodnih sedam dana, Arijan Ademi još manje, samo šest.

- Sad je najvažnije da ih se osvježi na pravi način. Tu je najveća odgovornost na kondicijskom treneru. Ne da se igrači u sedam dana nisu stigli fizički odmoriti, nisu se stigli odmoriti niti psihički - kaže nam Ivica Smodek, bivši liječnik Dinama i jedan od najvećih stručnjaka za sportsku medicinu kod nas.

Kruno Jurčić u tri je navrata bio trener Dinama. Dobro zna kako je spremati umornu momčad za napad na skupine Lige prvaka.

- Nekoliko sam puta bio u takvoj poziciji - počeo je bivši trener Zagrepčana pa nastavio:

- Već sad kao trener Dinama morate tempirati formu da biste bili pravi u trećem i četvrtom pretkolu, kad pada odluka. Uostalom, zbog toga se Dinamu i događa pad u Europi u listopadu i studenom. Igrači do tada već budu jako umorni i zasićeni.

Nisu niti ostali dinamovci imali previše odmora. Prvenstvo je završilo u petak, 29. svibnja, većina njih se na pripremama pojavila u četvrtak, 11. lipnja.

Već se na prvom treningu ozlijedio Dejan Radonjić, koji se vratio s posudbe u Istru, a nekoliko je dana kasnije stradao i veznjak Domagoj Pavičić. Nedovoljan odmor nakon naporne sezone često može biti uzrok ozljeda.

- Najvažniji je mentalni odmor. Igrač se u sedam dana ne stigne odmoriti toliko dobro. Ne stigne se odmoriti niti u 15 dana. Idealan odmor za nogometaša je onaj od četiri tjedna. Tek se tad organizam uspije oporaviti - rekao nam je Kruno Jurčić.

Primjerice, Ángelo Henríquez je Zoranu Mamiću rekao kako će se odmah nakon završetka Copa Américe pridružiti momčadi u pohodu na Ligu prvaka. Pitanje je u kakvom će stanju biti, a pitanje je u kakvom će stanju biti i Soudani. On najbolje igra u vrijeme ramazana, no ove je godine ramazan počeo malo ranije. Završava u tjednu u kojem Dinamo igra prvu utakmicu 2. pretkola.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 46

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja