Obavijesti

Sport

Komentari 221

Oduzeli licencije Lokomotivi i HD-u, ali nastavljaju natjecanje

Oduzeli licencije Lokomotivi i HD-u, ali nastavljaju natjecanje
5

HNS je uputio tužbu na Upravni sud, tu smo istaknuli bitne propuste u rješenju inspekcije. To neće utjecati na regularnost prvenstva, rekao je Damir Vrbanović

VIDEO

Hrvatski nogometni savez danas je donio odluku o opozivanju i oduzimanju licencija Lokomotivi i Hrvatskom dragovoljcu, no dva kluba neće biti izbačena iz Prve HNL. Unatoč ovoj odluci, lokosi i Dragovoljac moći će nastaviti natjecanje.

Prije točno dva tjedna sportska inspekcija Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta tražila je od HNS-a da izbaci Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac, odnosno da se lokosima oduzme licencija za sezonu 2009./10., a Sigećanima za tekuću sezonu.

Izvršni odbor HNS-a je zaključio kako je došlo do značajne pogreške u postupku sportske inspekcije.

- HNS je uputio tužbu na Upravni sud, tu smo studiozno i detaljno istaknuli bitne propuste u rješenju inspekcije. Svatko može griješiti, no učinjeni su propusti, prepustimo to sudu. Mi smo legalisti, s današnjim danom ćemo ispuniti rješenje, te su licencije za klubove Lokomotivu i Hrvatski dragovoljac opozvane - rekao je Izvršni dopredsjednik HNS-a Damir Vrbanović na prigodnoj konferenciji za novinare.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uslijedilo je i pojašnjenje.

- To neće utjecati na regularnost prvenstva, svi rezultati koji su bili i koji će biti, bit će priznati, a klubovi će biti kažnjeni novčano - završio je s tom temom Vrbanović.

Krenuo je s pričom o nogometnom kampu u Brazilu.

- Obišli smo sve infrastrukturalne potrebe naše reprezentacije, posjetili smo kamp, trening teren. Mogu potvrditi da će naša reprezentacija imati izvrsne i kvalitetne uvjete. Izbornik Niko Kovač vidio je oba naša kampa. Dobili smo čvrsta uvjeravanja da će sigurnost biti na najvišoj razini - pričao je nadalje Vrbanović dojmove s nedavnog posjeta Brazilu.

- U Florianopolisu smo vidjeli i vojni brod. "Svi u Brazilu bit će posve sigurni", stalno smo slušali uvjeravanja organizatora. Inače, potvrđeno je da se s Australijom igra u Salvadoru 6. lipnja. Što se tiče domaćinstva utakmice protiv Malija u Hrvatskoj 30. svibnja još malo pričekajte, da odredimo domaćina.

O ukidanju pravila "vaučerizacije" za gostujuće navijače Vrbanović je istaknuo zašto je Izvršni odbor HNS-a vaučere ukinuo.

-  Nacionalni odbor za borbu protiv nasilja u sportu, vladino tijelo, imalo je danas sastanak. Radi se o tijelu koje ima za cilj davati smjernicu, pratiti poštovanje propisa. Radi se o savjetodavnom tijelu kojeg smo mi slušali i temeljem preporuke tog tijela IO HNS-a donio je odluku o vaučerizaciji, koja nije zaživjela - rekao je Vrbanović i dodao:

- Nakon svega, zaključili smo da se cijela ideja pokazala neučinkovitom. Definitivno je jasno da se zadnjih par mjeseci bitno popravilo stanje na tribinama. Nadamo se da će se red na stadionima nastaviti i dalje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 221
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto
ZBOG JEDNOG PRAVILA

Golman Aston Ville dobio dva žuta, ali nije i crveni. Evo zašto

Emiliano Martinez opet je oduševio. Obranio je dva jedanaesterca, baš kao u finalu SP-a i odveo Aston Villu u polufinale Konferencijske lige. No, da nema jednog pravila, možda ga ni ne bi bilo na golu