Obavijesti

Sport

Komentari 59

On jedini smije kritizirati suce, plače i gura ljude. Tko je on?

On jedini smije kritizirati suce, plače i gura ljude. Tko je on?
6

Jose Mourinho kompletnu konferenciju za novinare posvetio je Wengeru, a da niti jedanput nije izgovorio njegovo ime. Novinarima je ponudio lako rješivu zagonetku

VIDEO

On može govoriti o sucima prije utakmice, nakon utakmice, jedini ih smije kritizirati bez straha od kazne, može gurati ljude, plakati ujutro, plakati popodne i ništa se neće dogoditi. To su Mourinhove riječi u stilu zagonetke koja to zapravo nije. 

Poseban je taj Jose Mourinho. Kompletnu "presicu" uoči subotnjeg gostovanja Chelseaja kod Newcastlea Portugalac je posvetio menadžeru Arsenala Arseneu Wengeru, a da pritom niti jedanput nije spomenuo njegovo ime. 

Nastavak je to sukoba na relaciji Wenger - Mourinho, a povod je kazna koja je stigla na adresu Chelseaja nakon posljednjeg derbija ova dva kluba. Nogometni "prljavac" Diego Costa kažnjen je na temelju snimke i dobio je tri utakmice neigranja. 

Mourinha su pitali što misli o tome.

- Jasno je pitanje, ali ne treba vam moj odgovor. Neću odgovoriti jer će me opet kazniti. A želim biti na klupi - rekao je Mourinho i dodao:

- U pravilniku piše da neki treneri mogu govoriti o sucu prije i poslije utakmice, a neki ne. Ja sam u onoj drugoj skupini. Moram se držati pravilnika - rekao je Portugalac.

Novinari su prebacili temu na trenera Newcastlea Stevea McLarena koji ima četiri poraza u nizu. No Mourinho je i tu pronašao put do kritiziranja menadžera Arsenala.

- U ovoj zemlji samo jedan menadžer nije pod pritiskom. Svi drugi jesu. Steve, ja, Rodgers, Pellegrini... Mi ne možemo gubiti svaku utakmicu i biti ispod očekivanja. Mi moramo ostvariti ciljeve. Za sve njih imam razumijevanja. Vjerujem da ga i oni imaju za mene. Samo jedan iz nekog razloga ne pripada ovoj listi. Ali to je dobro za njega. 

Na pitanje na koga misli, Mourinho je odgovorio:

On može govoriti o sucima prije utakmice, nakon utakmice, jedini ih smije kritizirati bez straha od kazne, može gurati ljude, plakati ujutro, plakati popodne i ništa se neće dogoditi. - bio je Mourinhov odgovor lako rješive zagonetke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 59

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu
ANALIZA MEČA ZA TITULU

Mavrović za 24sata: Taj je sudac sramota za organizaciju! A Filip Hrgović pripada ovom društvu

Kako bih ja bodovao? Usik je sigurno dobio dvije ili tri runde više, plus nokdaun u devetoj. I da je tada sudac malo drugačije reagirao, bio bi to kraj meča, rekao je Mavrović