Obavijesti

Sport

Komentari 57

Oprezni Tudor: Svi skupa ste malo podcijenili irski Dundalk

Oprezni Tudor: Svi skupa ste malo podcijenili irski Dundalk
1

Oni su prvi u Irskoj, imaju fanatizam i snagu, fizičku moć, i na meni je da ne dozvolim opuštanje. Ako primiš jedan gol, već je voda u ušima, objašnjava Tudor

VIDEO

Nakon pobjede 2-0 u prvom ogledu u Irskoj, uzvrat na Poljudu protiv Dundalka trebao bi za momčad Hajduka biti samo formalnost. No, bez obzira na veliku razliku u kvaliteti, Igor Tudor poziva na oprez.

- Odmah nakon prve utakmice rekao sam igračima kako su napravili jedan korak naprijed, ali i kako ništa još nije gotovo. Iznenađenja su uvijek moguća, bez obzira na taj rezultat iz prvog susreta, no mi ćemo nastojati da se to ne dogodi sutra – rekao je Igor Tudor koji se nije želio vraćati na utakmicu s Istrom i suđenje Domagoja Ljubičića.

- O Istri i suđenju se priča u javnosti, u svlačionici ne. Mi smo to stavili iza sebe, razmišljamo, pričamo i radimo samo o Dundalku. Trener Vukas je sve rekao nakon utakmice, nemamo luksuz da možemo trošiti vrijeme na ono što je prošlo. Mogu samo reći da smo protiv momčadi koja je igrala ''antinogomet'' morali postići četiri gola. Najmanje.

Tudor je najavio promjene u sastavu.

- S obzirom na pobjedu u prvom susretu i nedjeljni ogled s Rijekom, par promjena će biti, ali će igrati najbolji sastav. Mi imamo jezgru momčadi koja će iznijeti cijelu sezonu, i u okviru te jezgre nešto ćemo malo mijenjati, ali ne previše. Čini mi se kako ste svi skupa malo podcijenili Dundalk, a oni su prvi u Irskoj, imaju fanatizam i snagu, fizičku moć, i na meni je da ne dozvolim opuštanje. Bez obzira na rezultat, oni su dobro organizirana momčad, koja ima čvrstinu i određenu kvalitetu, a glavni razlog naše pobjede u prvoj utakmici je bila naša dobra igra. Istina, 2-0 je dobar rezultat, ali ako primiš jedan gol, već je voda u ušima.

Tudor nije želio odgovarati na pitanja o protivniku u sljedećem pretkolu, smatra to preuranjenim, kao ni o statusu pojedinih prvotimaca, te odnosu snaga u trolistu Hajduk – Dinamo – Rijeka.

- Već sam govorio na tu temu, nema smisla da se ponavljam, a što se tiče statusa igrača, imam ih 25 u svlačionici i nema smisla danas pričati o nečijem statusu.

Progovorio je tek o Antoniju Miliću, koji je po vokaciji stoper, ali i dalje ga stavlja na lijevi bok.

- On na toj poziciji igra jako dobro, neke je utakmice igrao i fantastično i mislim da može imati budućnost i na lijevom boku, pogotovo jer je to traženo mjesto. U obrani mu teško tko može pobjeći, a u napadu ima finu tehniku i može sudjelovati u igri... Da se razumijemo, nije on onaj tip igrača koji trči gore dole i kod kuće je Jozinović ponekad i bolja solucija, ali za neke malo ozbiljnije i čvršće utakmice, poput Rijeke ili Dinama, kad treba čuvati Kvržića ili Soudanija, on je pravi. Obavili smo razgovor, on je prihvatio ono što od njega tražim i tu ne vidim problema.

Za kraj je Tudor kazao kako se veseli povratku na klupu.

- Veselim se povratku uz tartan, to mi je nedostajalo, a i u kabini iz koje sam gledao utakmicu s Istrom je prilično vruće...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani