Obavijesti

Sport

Komentari 32

Oproštaj Milevskog: Nisam ja Mile Viski nego Mile - Splitski

Oproštaj Milevskog: Nisam ja Mile Viski nego Mile - Splitski
1

VRATIT ĆU SE JA... Ovo je moje doviđenja, ne zbogom. I dalje ću dolaziti u Split svako ljeto, a možda se vratim tu i živjeti. Sad idem biti uz svoju obitelj u Minsku

VIDEO

Najiskrenije mi je žao zbog svega što se dogodilo. Emotivac sam po prirodi i neke stvari me pogađaju duboko u srce. Slijedom brojnih novinskih tekstova o meni proteklih dana u medijima, želim, i dužan sam, iznijeti i svoju stranu priče.

U Rimu nisam bio zbog provoda, već zato što sam morao izaći iz Hrvatske da bi mi se produljila viza. U taj nesretni ponedjeljak nakon ručka sam popio čašu ili dvije vina, kako je i običaj ovdje u Dalmaciji. Najveći problem je to što uz sebe nisam imao vozačku dozvolu, koju sam izgubio. Vozio sam najnormalnije, nisam ludovao u automobilu ni krivudao po cesti, nikog nisam ugrozio niti sam napravio ikakav prometni prekršaj. 

Bole me napisi u medijima u kojima me se karakterizira kao alkoholičara i neradnika. Nisam takav, promijenio sam se, neka životna iskustva su me opekla i naučila mnogo. U Turskoj sam slupao Ferrari i preživio Božjim čudom. Od tada nisam sjeo za volan pod utjecajem alkohola.

Teško mi je zbog svega. Nisam imao namjeru povrijediti ni izigrati ikoga, a posebno ne mog prijatelja Gorana Sablića, koji mi je pružio ruku spasa kad mi je bilo najteže. Nažalost, sudbina se poigrala sa mnom i cijeli splet nesretnih okolnosti doveo je do situacije zbog koje mi je raskinut ugovor.

Popio vino i - uhvatili me

Radio sam ozbiljno proteklih mjeseci, nisam izlazio, cijelo vrijeme bio sam u teretani ili na Marjanu, individualno trenirao... Toliko sam se želio vratiti nogometu. Alkohol nisam ni okusio proteklih mjeseci, ovo je bilo prvi put da sam nakon ručka, još pod dojmom te pobjede protiv Dinama, popio malo vina. I uhvatili su me. Pitam se zašto je tako moralo biti, ali očito je Bog tako htio.

Možda i zbog činjenice što me sad obitelj u Minsku treba više nego ikad prije. Imamo obiteljskih problema o kojima nisam spreman pričati, ali moram biti uz njih, uz majku, oca i sestru. Moram im u ovim teškim trenucima za sve nas biti potpora i oslonac. Nismo živjeli zajedno od moje 15. godine, kad sam roditeljski dom napustio otišavši trbuhom za kruhom u Ukrajinu. Neko vrijeme neću igrati nogomet, bit ću isključivo uz obitelj u Bjelorusiji. Silno mi nedostaju. Jedva ih čekam zagrliti i nadoknaditi bar dio svih tih godina izgubljenog djetinjstva, koje sam proveo isključivo posvećen nogometu.

Poslije ću odlučiti što ću i gdje ću, hoću li nastaviti profesionalnu nogometnu karijeru ili ću završiti trenersku školu i posvetiti se tome. Znanja imam, nogometnog iskustva također, a i želje. Volio bih sve to jednog dana prenijeti na mlađe generacije nogometaša.

Sutra odlazim iz Splita. Tužan sam i sretan istodobno. Tužan jer odlazim iz grada koji sam neizmjerno zavolio, kojem će zauvijek pripadati moje srce, a sretan jer sam bogatiji za divno iskustvo igranja u klubovima kao što su Hajduk i Split.

U Splitu je obitelj po srcu

Najbogatiji sam za divna prijateljstva, za obitelj Sablić, koja mi je pružila toplinu obiteljskog doma, podršku i utjehu kad je bilo najpotrebnije. Obitelj po krvi imam u Minsku, a u Splitu imam Sabliće, obitelj po srcu. Hvala im neizmjerno na svemu. Nedostajat će mi. I moj Split također. Ovo je moje doviđenja, ne zbogom. Dolazit ću ovamo svako ljeto, a možda se jednom vratim i živjeti ovdje. Hvala Hajduku i Splitu, svim navijačima, i dobrim ljudima koji su me podržavali i voljeli, nikad vas neću zaboraviti. Zauvijek ću u srcu ostati

Vaš Mile Splićanin.

Slike s plaže nisu mu pomogle

Brojne fotografije s plaža na društvenim mrežama nisu sjele treneru Buriću, nisu ni navijačima, ali on je stalno ponavljao da “sve to radi u slobodno vrijeme”.

Nađe prijatelje kamo god dođe

U Hajduku mu je sunarodnjak Maksim Bilji, ali Milevski se nije puno družio s njim. Našao je on društvo u Splitu, društven tip poput njega nađe prijatelje gdje god se pojavi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 32
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening