Obavijesti

Sport

Komentari 23

Osijek i dalje "crna mačka" za Zagreb: Mandić donio pobjedu

Osijek i dalje "crna mačka" za Zagreb: Mandić donio pobjedu
8

Nogometaši Osijeka pobijedili su Zagreb 1-0 na otvaranju prvenstvene sezone. To im je šesta uzastopna pobjeda nad "pjesnicima". Jedini je gol zabio Nikola Mandić

VIDEO

Nikola Mandić zabio je prvi ovosezonski gol u MAXtv Prvoj ligi kojim je donio pobjedu nogometašima Osijeka na gostovanju kod Zagreba na stadionu u Kranjčevićevoj.

Napadač "bijelo-plavih" zabio je odlučujući gol u 30. minuti utakmice s desetak metara iskosa pogodivši bliži kut nakon kombinacije s Josipom Špoljarićem. Bio mu je to drugi gol u HNL-u, prvi još od prosinca 2013. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Cibaliji.

Osijek je nastavio seriju pobjeda protiv "pjesnika" koja traje još od listopada 2012. Ovo je bila šesta uzastopna pobjeda slavonskog prvoligaša kojega je preuzeo jedan od kultnih likova HNL-a Dražen Besek. Prvu službenu utakmicu kao trener odradio je i njegov kolega na drugoj strani, Dražen Madunović.

Osijek je dominirao većim dijelom utakmice i zasluženo osvojio sva tri boda, no mogao je to učiniti i uvjerljivijom razlikom. U petoj minuti nastavka Špoljarić je iz kornera uposlio Mandića koji gađa glavom, a loptu je nakon bloka Kolingera i stative s gol-linije očistio Dominik Livaković.

U završnici utakmice golman Zagreba iskazao se obranom udarca Tomislava Čuljka iz odlične pozicije. Lijepu priliku propustili su i Nikola Matas te Steven Peter Ugarković, a Almir Aganspahić u 90. minuti uspio je prebaciti praktički prazan gol Zagreba.

Subotnji program prvog kola 25. sezone HNL-a zaključit će Istra 1961 i Slaven Belupo utakmicom na stadionu Aldo Drosina u Puli koja počinje u 21 sat.

MAXtv Prva liga, 1. kolo:

  • Zagreb - Osijek 0-1 (Mandić 30')
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja