Obavijesti

Sport

Komentari 291

Osijek na mukama: Mamićeva pomoć ili kluba više neće biti

Osijek na mukama: Mamićeva pomoć ili kluba više neće biti
2

Nogometni klub Osijek ima nekoliko dana da pronađe pet milijuna kuna za isplatu dugova. Jedino je rješenje prodaja dvojca Josip Mišić - Borna Barišić Dinamu...

VIDEO

Ako do kraja godine ne isplatimo dugovanja, klub ide u stečaj. To znači natjecanje u najnižem, županijskom rangu, i gašenje kluba, rekao je glasnogovornik Osijeka Mario Mihić.

Slavonski klub u teškim je problemima i opstojnost kluba broji se u satima. A on nemilo otkucava. Zdravko Mamić posljednja je i jedina slamka spasa za klub koji je u Prvoj HNL od njena osnutka. Maksimirski klub jedini je potencijalni kupac nekoga od Osijekovih igrača. Točnije, Borne Barišića i Josipa Mišića.

- Navijači ne razumiju u kakvoj smo situaciji. Računaju, netko će već uskočiti s novcem. Ljudi, neće! Novca nema. Pojavio se jedino Mamić. Mi bismo htjeli da naše igrače kupuju Bayern ili Manchester United, ali toga nema. Sutra je ročište na Trgovačkom sudu, potom imamo 15 dana žalbenog roka. Ne dobijemo li novac, klub će se ugasiti. Briše se iz sudskog registra - tužnim glasom priča okrutnu istinu Mihić.

Zdravko Mamić emotivno je vezan uz Osijek, klub u kojem je 1995. bio sportski direktor. I spasio ih je Mamić, ne jednom. U siječnju 2011. doveo je u Maksimir braću Plum za 300.000 eura.

"Da je kupac inozemni klub, nitko ne bi ništa pitao. Ovako, svi pitaju" - glasnogovornik Osijeka Mario Mihić

Ivan i Hrvoje nikad nisu zaigrali za prvu momčad Dinama, no Osijek je dobio nasušno potreban novac. U drugoj akciji "spašavanja Osijeka" ondašnji predsjednik Robert Špehar prodao je Mamiću vlastitog sina. Cijena je bila dva milijuna kuna, a šesnaestogodišnji Dino najskuplji tinejdžer u povijesti hrvatskog nogometa. Za razliku od braće Plum, Dino je nešto i odigrao za Dinamo. U dvije utakmice protiv Splita, jednom je ušao u 85. minuti, drugi put u sudačkoj nadoknadi. Malo više od pet minuta njegova igranja za Dinamo spasilo je Osječane od propasti.

Realno, mnogo više neće igrati niti Barišić i Mišić. Naravno, dođu li u Dinamo. Konkurencija je prevelika i sigurno momčad "modrih" za lov na Ligu prvaka neće popunjavati igračima iz pretposljednjega kluba hrvatske lige.

Osim financijske pomoći, Dinamo bi Osijeku posudio i dvojicu igrača, Saida Husejinovića i Leeja Addyja. Tako bi Osijek, uz Rijeku, Lokomotivu i Istru, postao četvrti klub u HNL-u za koji igraju posuđeni Dinamovi igrači.

Marko Lukunić/PIXSELL

I tu dolazimo do srži priče. Jedni će, oni protiv Mamića, opet dovesti u pitanje regularnost natjecanja, "mućke" koje će određivati tko će ispasti a tko ostati...

Drugi, oni za Mamića, shvatit će to kao njegovu želju i trud da pokuša spasiti hrvatske klubove od propasti, da zadrži opstojnost hrvatske nogometne lige. Dobročinitelj koji pomaže klubovima u besparici.

Dobročinitelj ili ne, Mamić je jedini čovjek koji može spasiti Osijek. Kohorta, vjerni Osijekovi navijači, njegov novac ne žele. Pod cijenu gašenja kluba.


- Njegov novac drukčije vrednuju. Nama je svejedno s kojeg će računa stići spasonosni novac - zavapio je na kraju Mihić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 291
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica
Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.