Obavijesti

Sport

Komentari 12

Oštrc izjednačio protiv Dinama pa doživio potop; favoriti dalje

Oštrc izjednačio protiv Dinama pa doživio potop; favoriti dalje
14

Županijski niželigaš Oštrc imao je 1-1 protiv Dinama nakon 1. dijela, no do kraja je primio još šest komada. Zmaj iz Blata također je vodio protiv Intera pa ispao 3-2...

VIDEO

Šesnaestina finala Hrvatskog nogometnog kupa tradicionalno donosi gostovanja hrvatskih prvoligaša na travnjacima nacionalnih i lokalnih niželigaša. Iako je bilo iznenađujućih kretanja rezultata, na kraju su svi favoriti prošli među 16 najboljih.

Dinamo torpedirao Oštrc: Zabili i Morris i Olmo

Branitelj naslova Dinamo gostovao je u Zlataru protiv županijskog drugoligaša Oštrca i slavio 7-1. Damir Krznar u odsustvu Zorana Mamića, koji špijunira Olympiacos, na teren je postavio praktički drugu momčad s Ježinom, Morrisom, Musom, Çekiçijem, Gojakom i ostalima u prvih 11.

Zagorci su izdržali protiv prvaka do 27. minute kad je Çekiçi pao u šesnaestercu domaćina, a Paulo Machado zabio iz penala. No Oštrc je minutu prije predaha na radost dupkom ispunjenog stadiončića izjednačio! Kapetan Marko Trčak nakon kornera Labasa glavom je s peterca zabio i šokirao "modre".

Bilo je to, međutim, sve od Oštrca u toj utakmici. Fizički su u nastavku potpuno pali, a Dinamo je golijadom prošao dalje. Nakon pet minuta igre Kobi Morris, 20-godišnji stoper američko-hrvatskih korijena, zabio je iz blizine za 2-1. Çekiçi je u 55. zabio treći, nedugo poslije njega Gojak četvrti, a prvijenac je za Dinamo u službenoj utakmici zabio i Dani Olmo u 63. minuti.

Do kraja utakmice domaćini su još dvaput išlli po loptu u mrežu. Çekiçi je u 68. minuti postavio 6-1, a konačnih 7-1 djelo je Alexandrua Mățela devet minuta prije kraja.

Osijek dalje na Peroševićev pogon

Antonio Perošević dvaput je zabio u pobjedi Osijeka kod županijskog ligaša Duge Rese 3-1. Zanimljivo, to su mu bili prvi golovi za bijelo-plave u Kupu u desetom nastupu. Pogodio je u 21. i 47. minuti. U finišu utakmice Tomislav Šarić digao je na 3-0, a počasni gol za domaćine postigao je Hrvoje Grčić dvije minute prije kraja.

Inter se mučio na Korčuli

Zaprešićani su imali "vatreno krštenje" u povijesnoj utakmici na Korčuli kod Zmaja. Trećeligaš je vodio 1-0 golom Branka Čubrila u finišu prvog dijela i držao se sve do 70. Inter je potom Parlova iz penala izjednačio, a onda u 75. i 78. zabio nova dva gola za preokret (Radić, Begić). Iako je kapetan Zmaja Ante Prižmić u 90. minuti iz penala dao nadu domaćinima da mogu izboriti produžetke, do iznenađenja nije došlo.

Zadar u jadranskom okršaju prošao - Jadran

Još je jedan član Treće HNL Jug dobro kotirao sve do samog kraja svoje utakmice 1/16 finala. Kod Jadrana u Poreču gostovao je novi drugoligaš Zadar i pobijedio 3-0 uz tri gola u zadnjih 12 minuta. Ivan Tokić u 78. minuti doveo je Zadrane u vodstvo, dvije minute poslije autogol je povisio gostujuću prednost, a Tokić je u 90. zabio za konačnih 3-0.

Hrvatski nogometni kup, 1/16 finala:

  • Oštrc Zlatar - Dinamo 1-7 (Trčak 44' / Machado 27' (pen.), Morris 49', Çekiçi 55', 68', Gojak 57', Olmo 63', Mățel 81')
  • Duga Resa - Osijek 1-3 (Grčić 88' / Perošević 21', 46', Šarić 80')
  • Zmaj Blato - Inter-Zaprešić 2-3 (Čubrilo 45', Prižmić 90+2' (pen.) / Parlov 73' (pen.), Radić 75', Begić 85')
  • Poreč - Zadar 0-3 (Tokić 77', 90+1' / Sumić 81' (ag.))

Srijeda (15:30):

  • Bednja Beletinec - Rijeka
  • Funtana - Zagreb
  • Gorica - Šibenik
  • Gornja Vrba - Cibalia
  • Croatia Grabovnica - Istra 1961
  • Lekenik - Vinogradar
  • Nehaj Senj - Lokomotiva
  • Opatija - Zelina
  • Sloga Nova Gradiška - Hajduk
  • Tehničar - Slaven Belupo
  • Pomorac - HAŠK (HAŠK prolazi bez borbe)
  • Mladost Ždralovi - Varaždin (Mladost Ždralovi dalje bez borbe)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 12

VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-3:  Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!
SLAVLJE DINAMA

Rijeka - Dinamo 1-3: Dominacija 'modrih' za trostruku krunu!

Dinamo je 17. put u svojoj povijesti osvojio Hrvatski kup. 'Modri' su u uzvratu finala pobijedili Rijeku golovima Sučića, Baturine i Bulata i time osvojili domaću trostruku krunu nakon što su osvojili Superkup i HNL

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?
UŽIVO OD 18 SATI

Besplatan prijenos: Gdje gledati finale Kupa Rijeka - Dinamo?

Rijeka i Dinamo danas od 18 sati igraju uzvratnu utakmicu finala Kupa. Prva utakmica na Maksimiru završila je 0-0, a podsjetimo kako je na snazi pravilo gola u gostima
Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana
PAO JE DOGOVOR

Marca: Gotovo je! Luka Modrić ostaje u Realu još godinu dana

Nakon sastanka s predsjednikom kluba Florentinom Pérezom kapetan "vatrenih" dogovorio je posljednje detalje novog jednogodišnjeg ugovora koji će isticati tri mjeseca prije 40. rođendana