Obavijesti

Sport

Komentari 18

Drama u Belgiji: Igraču je stalo srce, oživljavali ga na terenu...

Drama u Belgiji: Igraču je stalo srce, oživljavali ga na terenu...
1

Gregory Mertens srušio se na utakmici Lokerena i Genka. Do dolaska Hitne pomoći oživljavali su ga na terenu. Bori se za život u bolnici u Genku. Ne diše samostalno

VIDEO

Gregory Mertens (24) pred sobom ima najvažniju utakmicu. Belgijac se srušio na terenu u ponedjeljak navečer. Stalo mu je srce. Oživljavali su ga pred šokiranim igračima. Prebacili su ga u bolnicu gdje se u induciranoj komi bori za život.

Mertens je igrao utakmicu za drugu momčad Lokerena protiv Genka. U 25. minuti mladom igraču otkazalo je srce. Prije dolaska Hitne pomoći, Belgijcu su davali umjetno disanje i defibrilatorom mu pokušavali pokrenuti srce. Spiker na stadionu zamolio je navijače da napuste tribine. Utakmica je otkazana.

Prema pisanju HLN.be, Gregory Mertens je u teškom stanju. U bolnici je na aparatima.

- Njegova sudbina je u rukama liječnika. Možemo čekati i nadati se čudu. U teškom je stanju. Ne diše samostalno. Srce mu radi preko aparata. Svi smo s njim u srcima. Obitelj i svi iz kluba - rekao je glasnogovornik Lokerenea Herman Van de Putte.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nikad nije imao problema sa srcem

Mertens je ove sezone igrao 15 utakmica za Lokeren uključujući i tri susreta u Europskoj ligi. Prošao je sve liječničke testove uoči nastupa u Europskoj ligi i ništa nije ukazivalo na srčanu manu. Prošlo ljeto prešao je u Lokeren nakon tri godine u Cercle Bruggeu. Igrao je i za U-21 belgijsku reprezentaciju.

- Prošao je sve preglede kao i ostali igrači. To je politika kluba. Gregory ne bi mogao biti registriran za europska natjecanja da nešto nije bilo u redu. Nikad nije imao problema sa srcem. Svi smo u šoku. Sjajan je mladić. Ovo nas je jako pogodilo - dodao je glasnogovornik Lokerena Van de Putte.

Nalazi iz Mertensovog bivšeg kluba Cercle Bruggea također su uredni.

- Sve upućuje na zastoj srca. U kontaktu sam s liječnicima iz bolnice. Gregory je kritično. Prošao je detaljne preglede, uostalom, to je od nas tražila i Uefa. Ovo nitko nije mogao predvidjeti - rekao je liječnik Lokerena Kris Peeters.

Treninzi su otkazani, igrači Lokerena okupili su se u klubu.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića