Obavijesti

Sport

Komentari 16

PAOK bira trenera: Roberto Di Matteo konkurira Igoru Tudoru

PAOK bira trenera: Roberto Di Matteo konkurira Igoru Tudoru
4

DVOJBA Najozbiljniji kandidati za klupu solunskoga kluba su Igor Tudor i osvajač Lige prvaka iz 2012. Igor Tudor je navodno hitno otputovao na sastanak u Grčku

VIDEO

Nakon što su ruski vlasnici preuzeli grčki PAOK, prvi cilj je pronaći trenera s kojim će napasti nedodirljivi dvojac - Panathinaikos i Olympiacos. Jedna od opcija je i Igor Tudor, čiji je glavni zagovornik sportski direktor Frank Arnesen.

Nekadašnji danski reprezentativac, koji je igračku karijeru proveo u Ajaxu, Valenciji, Anderlechtu i PSV-u, bio je od 2005. do 2005. sportski direktor Chelseaja, a iz tih dana odlično poznaje Roberta Di Mattea. Talijan je, kako tvrde grčki mediji, također ozbiljan kandidat, no Arnesen je naklonjen Tudoru.

- Nije nam jasno koja ja njihova veza, odakle se oni poznaju - tražili su odgovore grčki novinari, koji pamte Igora Tudora kao igrača, ali o njegovu trenerskom opusu ne znaju previše.

A u hrvatskim nogometnim krugovima glavno je pitanje: “Gdje je Tudor?” Otkazao je predavanje na visokoj školi za sportski menadžment i hitno otputovao u nepoznatom pravcu. Od tad mu se gubi svaki trag, ali iz Tudoru bliskih krugova doznajemo kako je otputovao upravo prema Grčkoj, na sastanak s čelnicima PAOK-a.

Predsjednik kluba Iakovos Aggelidis na papirić je zapisao nekoliko imena, no izvori iz Grčke tvrde kako su Tudor i Di Matteo među najozbiljnijim kandidatima. Iako izbor između trenera koji je 2012. osvojio Ligu prvaka s Chelseajem i nedovoljno dokazanog stručnjaka koji je dosad radio samo u HNL-u, i to bez senzacionalnih uspjeha, baš i ne djeluje kao posebno težak, Tudorove šanse navodno nisu male. Dapače.

Di Matteo je u finalu Lige prvaka slavio pobjedu, a Tudor je ove sezone na finalu bio gost. Što i nije potpuno nevažno, budući da bivši trener Hajduka na svom trenerskom putu računa na suradnju s nekadašnjim suigračima, legendama Juventusa, odnosno na njihovu pomoć i “poguranac”.

Prošle zime imao je Tudor i ponudu talijanskog drugoligaša Spezije, koju je odbio, no poznato je da je iznimno ambiciozan, da je pred sebe postavio najviše ciljeve te da se stalno obrazuje i radi na sebi. Vjerojatno nije baš zamišljao da će svoju inozemnu karijeru započeti u Grčkoj, no opcija je to koju bi sigurno objeručke prihvatio.

Dosad su hrvatski treneri u najboljem slučaju završavali u Mađarskoj, BiH ili na Bliskom istoku, ali vremena se očito mijenjaju. Bjelica je u Italiji, Bilić je završio u Engleskoj, Tudor bi u PAOK-u samo nastavio taj lijepi niz.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 16

VIDEO

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...
NIJE NEZADOVOLJAN HRGOM

Mavrović za 24sata: Hrgović je nakon meča morao u bolnicu. I liječnik i suci bili su Britanci...

Moguće je da Filip završi na još kojoj ovakvoj priredbi. Tim više što nije doživio nokaut, bila je dobra borba, atraktivna, rekao nam je iz Rijada Željko Mavrović, koji je uvjeren da Hrga treba dobiti novu šansu

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel  on preskočio teretanu ili što?!'
VIDEO BORBE

Stručnjaci o Hrgovićevoj borbi: 'Hrvat je lijen i nespreman, jel on preskočio teretanu ili što?!'

Zanimljivo je bilo gledati meč preko komentara stručnjaka koji su ga prenosili uživo uz ring. To su ljudi s višegodišnjim iskustvom u boksu, a Filip ih je na startu oduševio. No oduševljenje se pretvorilo u nevjericu
Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom
ANKETA: ŠTO KAŽETE?

Ovo je kraj Lige prvaka kakvu poznajemo! Nema više ždrijeba skupina, igrat će se i četvrtkom

Broj klubova povećava se na 36, svaki će igrati po osam utakmica u grupnoj fazi, ali protiv osam protivnika, sa svakim po jedanput. Dinamo jedan korak dijeli do ligaške faze