Obavijesti

Sport

Komentari 895

Šokirali više od Malte i Gruzije: Škotska je svladala Hrvatsku!

Šokirali više od Malte i Gruzije: Škotska je svladala Hrvatsku!
20

Hrvatska reprezentacija šokantno je izgubila od autsajdera Škotske na Maksimiru 1-0 golom Snodgrassa. Šanse za direktni plasman u Brazil su se jako smanjile

VIDEO

Nemamo neku tradiciju protiv Škotske, igrali smo triput, sva tri puta bez pobjednika. Svjesni smo i neugodne tradicije u lipnju, dva moja prethodnika su pala u lipnju, rekao je Igor Štimac par dana uoči utakmice sa Škotskom.

No malo tko je tome pridavao pažnju i ozbiljno shvatio izbornika jer na Maksimir je ipak došla posljednjeplasirana momčad s najlošijom razlikom u skupini. Napravio se ražanj, dok je zec bio u šumi, a tri boda protiv autsajdera su se unaprijed upisala.

Nažalost, prerano...

Prevelika samouvjerenost obila se o glavu hrvatskoj reprezentaciji, koja je šokantno izgubila na Maksimiru od Škotske 1-0! Da, slavila je ista ona reprezentacija, koja je u Zagreb došla bez 13 igrača, ista ona reprezentacija, od koje su ruke digli vlastiti navijači, a i izbornik Gordon Strachan nije vjerovao u čudo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ono se ipak dogodilo, na štetu 'kockastih', koji su neočekivano izgubili važne bodove u borbi za direktni plasman na Svjetsko prvenstvo u Brazilu! Hrvatska je od svoje samostalnosti pretrpjela jedan od najneugodnijih poraza, a tek drugi na Maksimiru nakon što je istu stvar učinila velika Engleska 2008. godine!

Štimčeva momčad na tragičan način je doživjela najteži domaći poraz od jedne autsajderske momčadi, a Škotskoj je to uspjelo iz jednog jedinog udarca u okvir gola!

Kobni trenutak dogodio se u 26. minuti kad je Srna zaustavio prodor Maloneyja, no loptu je poslao ravno na noge Snodgrassu, koji je u 'zicer' situaciji matirao Pletikosu za vodstvo 1-0.

Dotad igra Hrvatske bila je neprepoznatljiva, no tvrdi Škoti, iako nisu impresionirali, iskoristili su jedinu pravu priliku. U posljednjih 15 minuta prvog dijela 'kockasti' su pritisli, no igrači su promašivali sa svih pozicija. Najviše će boljeti onaj promašaj Sammira, koji je s ruba 16-erca, umjesto u prazan gol, loptu poslao daleko preko njega.

U nastavku stvari se nisu bitno promijenile. Bezidejna igra domaćina nije imala rješenja protiv organiziranih Škota, a o prividnoj dominaciji Hrvatske govori 16 udaraca, ali s time da je samo jedini šut u okvir uputio Eduardo u 65. minuti! Posjed lopte nije jamčio ništa, a konstantnim stajanjem iza lopte, Škoti su uspjeli izdržati hrvatske poluprilike te su ostvarili jednu od najvećih pobjeda nakon jako dugo vremena.

Iako nekonkurentni u kvalifikacijama za velika natjecanja Škoti su se i četvrti put pokazali kao 'crna mačka' jer Hrvatska ni u jednom okršaju nije došla do pobjede.

Pobjedom nad Srbijom 2-1 u Bruxellesu Belgija je nakon 7 kola povećala prednost nad Hrvatskom na tri boda, te trenutno ima 19, dok drugoplasirana Hrvatska ima 16 bodova.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 895
VIDEO

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'
SUPRUGA IGRAČA UKRAJINE

'Ne bih mogla biti s čovjekom koji malo zarađuje. Pa 10.000 eura mjesečno bi bilo dovoljno'

Ana Zubkova supruga je ukrajinskog reprezentativca Aleksandra Zubkova. Bivši je model, završila je farmaceutsko-biokemijski fakultet, ali posljednjih godina posvetila se obitelji. I fotografiranju za Instagram

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj
STANJE DO EURA

Fifa objavila novu ljestvicu. Evo gdje se nalazi Hrvatska i naši protivnici na Euru u Njemačkoj

Belgija je na trećem mjestu preskočila Engleze, dok prve dvije pozicije i dalje drže Argentina i Francuska
Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...
ZGROZIO ŠPANJOLCE

Dani Alves, osuđen za silovanje, izašao iz zatvora pa partijao s društvom do jutarnjih sati...

Brazilac je uspio skupiti milijun eura jamčevine, a posljednjih dana pričalo se kako mu je novac posudio Memphis Depay, igrač Atletico Madrida