Obavijesti

Sport

Komentari 68

Burić: Ostvarili smo svoj cilj, ali zašto bi sve bilo jednostavno?

Burić: Ostvarili smo svoj cilj, ali zašto bi sve bilo jednostavno?
4

Hajduk je pobjedom nad Zagrebom 0-2 preuzeo prvo mjesto na tablici prve HNL. "Bili" su pobjedu posvetili preminuloj legendi Ivici Hlevnjaku, a nosili su i crni flor

VIDEO

Nogometaši Hajduka slavili su na stadionu u Kranjčevićevoj protiv Zagreba rezultatom 0-2 i preuzeli prvo mjesto na tablici. Rijeka ima isti broj bodova kao i Hajduk (35), ali utakmicu manje. U vrlo uzbudljivoj utakmici prvi gol je svojem bivšem klubu zabio Fran Tudor u 17. minuti, a pobjedu i tri boda je potvrdio Marko Bencun u 89. minuti. Ovu pobjedu Hajduk je posvetio svojoj preminuloj legendi Ivici Hlevnjaku. Hlevnjak je preminuo u 72. godini života nakon kratke i teške bolesti. Spomenimo da je sudac Marijo Strahonja u prvom poluvremenu imao dvije dvojbene odluke kada je prvo Zagrebu, a zatim i Hajduku sudio penal. I Zagrebov Boban i Hajdukov Caktaš su pogodili vratnice i promašili penale. Hajduku u idućem kolu slijedi veliki derbi protiv Dinama na Maksimiru, u subotu 05. prosinca. 

- Što je najvažnije ostvarili smo cilj, ali kako smo to učinili o tome će još biti priče. Zašto jednostavno kad može komplicirano? Napravili smo puno grešaka, zadovoljni smo bodovima, ali igrom ne i na tome ćemo raditi - rekao je nakon utakmice trener Hajduka Damir Burić i doda zašto je Bencun igrao u prvih jedanaest.

- Bencun u prvoj? Očekivali smo agresivan i kompaktan Zagreb, jak u duelima i tako smo postavili momčad. Imali smo dobre faze i one u kojima nas nije bilo, a ja želim konstantu i dominaciju kakvu smo prije imali. Moram razgovarati s igračima jer kad čuvaš rezultat dogodi ti se baš suprotno. Imali smo situacije da sve riješimo ranije, ali onda smo komplicirali - zaključio je trener Splićana.

U srijedu u kupu ponovo protiv Zagreba

Nogometaši Hajduka će u sklopu Hrvatskog kupa u srijedu (17.00) sati igrati protiv nogometaša Zagreba. Burić je uvjeren u pobjedu njegove momčadi. 

- Idemo uvijek na pobjedu, kup donosi posebna pravila, a ne pobjeđuju uvijek bolji. Nadam se da ćemo imati vremena i snage da se pokažemo u bolje svjetlu - zaključio je Hajdukov strateg.

"Poraz je za nas veći od samog bodovnog poraza"

Trener Zagreba Dražen Madunović nije bio oduševljen nakon poraza njegove momčadi.  Mathias Šulc dobio je crveni karton u razmaku od samo 17 minuta. 

- Opet smo izgubili. Ovaj je poraz za nas veći od samog bodovnog poraza. Nadam se da ćemo u srijedu pokušati drugačije igrati. Hajduk nije dominirao bez obzira na igrača više. Imali smo par prilika za poravananje, ali nismo bili koncentrirani da iskoristimo slabe strane koje je Hajduk pokazao - rekao je trener Zagreba Dražen Madunović i okrenuo se crvenom kartonu svojeg igrača:

- Adrenalin je na kraju poluvremena bio na visokoj razini. Teško je komentirati reakcije igrača, dođe umor i ne možeš im zamjerati iako je bilo pogubno za ekipu. Ne bih rekao da je bio neinteligentno, nego nekontrolirano - zaključio je Madunović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 68
VIDEO

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu
On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening